24 oct. 2014 | 16:38

Apple se gândește să îi dea un nou scop fabricii de safir pe care nu o mai folosește

ACTUALITATE
Apple se gândește să îi dea un nou scop fabricii de safir pe care nu o mai folosește

Apple și GT Advanced Technologies nu prea s-au înțeles chiar dacă au construit o fabrică de safir împreună cu scopul de a fabrica cele mai rezistente ecrane pentru iPhone 6.

Apple-GT-Advanced-Technologies

GT Advanced Technologies a ajuns așadar la o înțelegere cu Apple având în vedere că primul a cerut intrarea companiei în faliment. Disputele dintre ei sunt mai puțin importante pentru noi utilizatorii de rând însă totuși speram la acele dispozitive cu un ecran din safir, aproape indestructibil, imposibil de zgâriat cel puțin pe unul din smartphone-urile nou lansate. Interesant este totuși faptul că Apple a decis ca fabrica să nu fie închisă complet, spunând că ar avea o utilizare pentru aceasta.

”Apple a depus foarte mult efort și ambiție în noul proces de fabricație al safirului împreună cu GTAT care nu este gata entru producție. Vom continua să evaluaăm progresul lui GTAT și vom dezvolta ulterior alte opțiuni, printre care poate fi și cea de folosire a fabricii în alte scopuri.” spune o declarație oficială lansată de către companie.

Înainte de această declarație GT Advanced Technologies se pregătea să îl dea pe Apple în judecată iar acum se pare că sunt buni prieteni și au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește contractul lor anterior și fabrica din Statele Unite. Apple are pregătit ceva pentru această fabrică și este posibil să folosească până la urmă procedeul de fabricație dezvoltat de GTAT pentru un al produs al său.