Google a lansat uneltele pentru crearea de aplicaţii pentru Android Lollipop

, 20 Oct, 08:27

Ca de fiecare dată, după lansarea unei noi versiuni de Android, Google a lansat cea mai recentă versiune a SDK-ului pentru crearea de aplicaţii compatibile.

android-lollipop-nexus-6-9-wear

este unul dintre cele mai semnificative actualizări aduse sistemului de operare creat de Google. Pe lângă multe funcţii pe care le veţi descoperi în timp, noul SO implementează o nouă interfaţă şi un nou limbaj de design complet diferit de ceea ce experimentează la această oră utilizatorii de KitKat.

Pentru că rămâne la latitudinea dezvoltatorilor de aplicaţii să-şi actualizeze creaţiile în conformitate cu Material Design, noul limbaj estetic adoptat de Google, gigantul din Mountain View a lansat în urmă cu câteva ore SDK-ul (software development kit) pentru Android 5.0 Lollipop. Acesta include toate uneltele de care aveţi nevoie pentru a crea aplicaţii de Android şi un ghid pentru a înţelege mai bine schimbările introduse de creatorul platformei. Acesta poate fi descărcat de pe blogul Android Developers. Anunţul oficial a fost făcut pe pagina de Google+ a lui Matias Duarte de la Google.

Tot acum, Google a făcut publice imaginile cu versiunea finală de Android 5.0 Lollipop, pe care posesorii de 5 şi Nexus 7 le pot descărca şi instala fără dificultăţi pe propriile aparate. Acestea din urmă sunt disponibile la aceeaşi adresă ca şi noul SDK.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail