Google Now învinge Siri şi Cortana în lupta asistenţilor virtuali

Google Now învinge Siri şi Cortana în lupta asistenţilor virtuali

În urma unui test realizat de Stone Temple Consulting, a ieşit la iveală că este mai deştept decât

voice-assistant-google now siri cortana

Inteligenţa unui asistent virtual se măsoară prin abilitatea acestuia de a răspunde în timp real la întrebări. În practică, toate sunt la fel de eficiente în a vă aminti să faceţi ceva, să fixaţi o alarmă, să iniţiaţi apeluri şi poate chiar să transcrieţi un SMS.  Diferenţele apar atunci când aveţi nevoie rapid de o informaţie şi v-aţi dori să nu mai daţi cinci tapuri şi să iniţiaţi o căutare pe Google sau Bing.

Plecând de la premisa de mai sus, cei de la Stone Temple Consulting au testat cei trei asistenţi virtuali prezenţi pe smartphone-urile noastre. În total, au fost adresate aceleaşi 3000 de întrebări din diverse domenii către Google Now, Siri şi Cortana. La final s-au agregat rezultatele, luând în calcul detaliile şi acurateţea fiecărui răspuns în parte.

Pe primul loc a ieşit Google Now cu un scor de 88%. Având în vedere că Google este o companie construită în jurul unui motor de căutare, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că, abilitatea de a răspunde la întrebări, s-a reflectat şi în asistentul virtual integrat în Android. Pe locul al doilea a venit Siri cu 53 de procente, în timp ce cu doar 40% din scorul maxim.

Partea cea mai tristă a întregului experiment a vizat asistentul virtual creat de Microsoft. În momentul în care aceleaşi întrebări au fost introduse în motorul de căutare al gigantului din Redmond, rezultatele au fost mult mai bune decât cele oferite de Cortana. Această dezamăgire este o dovadă a faptului că integrarea dintre Cortana şi Bing necesită o finisare mult mai atentă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: