Noua versiune a sistemului de operare de la Samsung se vrea a fi o alternativă la Android

Noua versiune a sistemului de operare de la Samsung se vrea a fi o alternativă la Android

Tizen, sistemul de operare dezvoltat de cei de la Samsung, nu a avut parte de un succes enorm, iar prin noua versiune, Samsung vrea să recupereze din terenul pierdut.

tizen 1 samsung

Tizen a debutat pe piață în luna octombrie a anului 2013, nu pe un smartphone, ci pe o cameră de fotografiat. Prima care s-a bucurat de acesta a fost modelul Samsung NX300M. Ulterior, Tizen a apărut și pe tablete și pe telefoane mobile. Compania sud-coreeană a încercat să promoveze Tizen și în sectorul wearable, el fiind preinstalat pe Samsung Gear 2. Deși la momentul lansării, Tizen se voia a fi un rival în adevăratul sens al cuvântului pentru Android și iOS, între timp acesta a pierdut din splendoarea inițială. iar lumea și-a pierdut interesul.

tizen 4

Astfel, noua versiune Tizen nu este concepută pentru a fi un rival al marilor sisteme de operare, ci mai degrabă o alternativă la acestea. Dacă este să ne luăm după pozele de pe GSMarena, Samsung nu s-a sfiit să folosească un număr mare de culori, albastru fiind și de data aceasta predominant. Noul Tizen a fost optimizat pentru rezoluții mai mari de 800 x 480 de pixeli, dar nu sunt multe lucruri de menționat în rest.

tizen 3

Conform declarațiilor unui oficial din cadrul Tizen, sistemul de operare se va concentra de acum încolo pe dispozitivele low-end și mid-range. Acesta confirmă indirect faptul că Tizen rămâne pentru Samsung doar o variantă de rezervă pentru viitor, în eventualitatea în care se ia decizia renunțării la Android.

tizen 2

Citește și:
Etichete: