Microsoft va lansa dispozitive purtabile în curând

Microsoft va lansa dispozitive purtabile în curând

Ați auzit probabil că dispozitivele purtabile, acele ”wearables”, reprezintă următorul trend în tehnologie. Gigantul Microsoft lucrează la astfel de gadgeturi.

Microsoft-Wearables

Ca să nu rămână în urmă prea mult, gigantul Microsoft a specificat că și el pregătește lansări de produse pe acest segment în săptămânile ce urmează, din cele scrise într-un articol de pe Forbes.com. Cu nu mai puțin de două zile de utilizare fără o încărcare, smart-band-ul de la Microsoft va fi capabil de a citi ritmul cardiac al utilizatorului și va putea funcționa cu mai multe platforme mobile. În esență îți poți citi pulsul, probabil poți citi și ceasul de pe noua ta brățară Microsoft pe care o vei putea împerechea cu un smartphone Android sau iOS.

Primele vești despre acest dispozitiv au apărut în luna mai a acestui an și se spune că ar fi dezvoltat cu echipa de dezvoltare Microsoft Kinect, fiind compatibil cu Android, iOS și nu în ultimul rând Windows Mobile. pentru a fi totuși relevant în piața de retail, adică atrăgător pentru publicul de rând acesta ar trebui să aibă un preț similar sau de preferință mai mic decât competitorii săi, între 200 și 250 de dolari.

Poate am fost puțin sarcastic cu titlul acestui articol, mai ales că Microsoft vorbește de ceva vreme de aceste dispozitive și folosește site-ul Forbes pentru a mediatiza o presupusă lansare a acestuia. Piața acestor dispozitive va fi într-adevăr foarte mare, evaluată la 7.1 miliarde de dolari în 2015, și este normal ca fiecare producător să dorească o părticică din acele venituri.

Citește și: