Google Maps are un rival demn pe Android: Nokia Here Maps debutează pe telefoanele Samsung

Google Maps are un rival demn pe Android: Nokia Here Maps debutează pe telefoanele Samsung

Nokia Here Maps este una dintre cele mai bune alternative la Google Maps și acum debutează oficial pe Android. Totuși, nu e gata pentru întreaga lume Android.

nokia here maps

Nokia Here Maps a fost lansată săptămâna aceasta dispozitivele Samsung (disponibilă aici), fiind un acord de exclusivitate între Nokia și compania sud-coreean, care a început încă de la ceasul inteligent Gear S. Această companie Nokia despre care e vorba este cea rămasă după achiziția Microsoft a diviziei de dispozitive mobile. Cei care dispun de telefoane Samsung cu Android pot descărca Here Maps gratuit. Nokia detaliază lansarea pe blogul său.

Aplicația Here Maps este dezvoltată astfel încât să ruleze foarte bine pe telefoane Samsung Galaxy cu Android 4.1 Jelly Bean, cu cel puțin 1GB de memorie RAM și diagonală a ecranului începând de la 4,5 inci până la 6,9 inci. Ea este disponibilă în magazinul Samsung Galaxy Apps, nu în Play Store.

Nokia va avea o aplicație Here Maps și pentru iOS și pentru celelalte telefoane cu Android până la finalul acestui an, dar fără să furnizeze o dată precisă. Cele două vor ajunge, cel mai probabil, în același timp pe aceste platforme. Mai trebuie spus despre aplicație Nokia Here Maps pentru Samsung că este încă în fază beta.


Marele avantaj al Nokia Here Maps, așa cum se prezintă acum pe Samsung Galaxy și pe Windows Phone, este modul offline. Cu un cont în aplicație îți vei putea descărca aplicațiile în mod offline – funcționalitate încă neimplementată în Google și Apple Maps – și asta te ajută atunci când telefonul îți devine GPS, dar nu ai conexiune la Internet, cum ar fi când ești în tranzit în alte țări. Ai mai multe moduri de afișare a hărților, chiar și un mod 3D, poți fi avertizat cu privire la depășirea vitezei legale, poți seta ce tip de rută vrei să alegi și poți fi ghidat vocal. O detaliere a aplicației este deja pe Playtech.