15 aug. 2014 | 10:50

Google Chrome tocmai a făcut navigatul pe Internet mult mai sigur

ACTUALITATE
Google Chrome tocmai a făcut navigatul pe Internet mult mai sigur

Printr-un update la şi la o tehnologie intitulată Safe Browsing Protection, navigatul pe Internet tocmai a devenit mai puţin periculos.

anti -malware-google chrome-small

Internetul este plin de pornografie şi companii sau entităţi individuale care caută să se îmbogăţească rapid prin trucuri la limita legalităţii. Malware, viruşi şi alte forme atacuri cibernetice îşi au originea pe Internet pornind de la website-uri din ce în ce mai nevinovate. Cu toate acestea, cea mai bună metodă de prevenire a unei infecţii periculoase nu mai este de mult un antivirus, ci bunul-simţ. Dacă sunteţi de 10 ori mai precauţi când vine vorba de ceea ce veţi descărca de pe internet şi nu veţi da click pe toate link-urile aparent atractive de pe Facebook, deja aţi înjumătăţit şansa de a vă infecta.

Problema este că bunul-simț reprezintă o noţiune foarte relativă când vine vorba de Internet. În plus, sunteţi iertaţi dacă uneori credeţi că descărcaţi un program de care aveaţi nevoie, doar ca acesta să vă mai instaleze alte trei programe, dintre care una sau două sunt surse de malware. În această situaţie, o formă terţă de protecţie este recomandată. Cei mai mulţi ar recomanda un antivirus modern capabil să combată cei mai recenţi viruşi. În practică însă, serviciul de securitate al celor de la , integrat în Chrome, deja s-ar putea să vă scape de stres într-o proporţie impresionantă.

Află și: Gmail te ajută să scapi rapid de emailurile la care eşti abonat

Safe Browsing Service este numele său şi tocmai a beneficiat de un upgrade important din partea Google. Pe lângă faptul că va deveni un pic mai agresiv când vine vorba de website-uri care au mari şanse să includă malware, Safe Browsing nu vă va mai lăsa să descărcaţi viruşi deghizaţi în programe utile. Sistemul de prevenire al download-urilor maliţioase a devenit atât de eficient, încât, în fiecare săptămâna din ultima perioadă a stat la baza a peste trei milioane de notificări afişate utilizatorilor de Chrome.

chrome-security

De săptămâna viitoare, sistemul Safe Browsing de la Google va face o treabă foarte bună a vă recomanda să nu descărcaţi programe care, printre alte lucruri utile, tind să vă schimbe parametri de funcţionare ai browser-ului de internet preferat. Sperăm că în acest mod vor exista şi mai puţini internauţi infectaţi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele