Microsoft Research demonstrează o tastatură care suportă gesturi [VIDEO]

Microsoft Research demonstrează o tastatură care suportă gesturi  [VIDEO]

Deoarece se lucrează de mult la un gadget care să combine o tastură cu un touchpad, laboratoarele s-ar putea să aibă soluţia.

microsoft research tastatura gesturi Motion-sensing-keyboard

Din ce în ce mai mulţi dintre noi, în momentul în care am făcut tranziţia de la notebook-uri la tablete, am fost nevoiţi să ne adaptăm unor tastaturi foarte mici şi înghesuite, reale sau virtuale. Pentru că nu oferă o experienţă ideală de tastare, un grup de cercetători a muncit intens pentru a le îmbunătăţii.

Într-un nou clip publicat pe YouTube, un sistem avansat de gesturi pe care le putem realiza deasupra unei tastaturi de mici dimensiuni pentru a profita mai bine de spaţiul restrâns. Printre tastele efective sunt strecuraţi nişte senzori infraroşu de proximitate, de joasă rezoluţie, care interpretează mişcările voastre. Pentru ca pachetul să fie complet, tastatura efectivă este una mecanică.

Momentan, deşi proiectul se află într-un stadiu destul de avansat, echipa din spatele său vrea să lărgească într-un mod semnificativ spectrul de gesturi suportate. Având în vedere dimensiunea tastaturii din clipul de mai jos, cel mai probabil, pe termen lung, se speră realizarea unui astfel de gadget pentru comercializare împreună cu o tabletă Microsoft Surface.

La prima vedere, rezultate practice sunt spectaculoase. Sunt însă curios dacă nu cumva va interpreta tastarea foarte rapidă cu două mâine ca pe eventuale gesturi accidentale.

Citește și: