Poti vorbi orice limba cu Microsoft Research. Parol!

Poti vorbi orice limba cu Microsoft Research. Parol!

Micrososft Research Translator

Ati visat vreodata sa va treziti peste noapte vorbind alte limbi necunoscute pana atunci? Un nou proiect al laboratoarelor Microsoft Research te ajuta sa vorbesti in alta limba fara sa o cunosti, plecand de la conceptulul clasic de text-to-speech.

Ideea e aceeasi ca la un translator clasic: introduci textul intr-o limba cunoscuta, iar computerul tau sau un alt dispozitiv electronic iti traduce intr-o alta limba respectivul text si ti-l reda cu voce.

Marele progres al tehnologiei Microsoft este ca pe partea de output, in locul unei voci rigide computerizate, intregul text este redat cu propria voce intr-un mod extrem de credibil. Partea de educarea a programului pentru a-ti invata limba dureaza aproximativ o ora, timp dupa care programul este capabil sa iti reproduca toate nuantele vocii.

In acest stadiu de dezvoltare, aplicatia stie deja 26 de limbi straine, inclusiv engleza, mandarina, chineza si spaniola, si poate traduce fara probleme intre oricare dintre ele. In urmatoarea etapa, laboratorul Micrososft Research din Beijing lucreaza la a implmenta si un model de recunoastere a vocii.

Daca totul merge conform planului, astfel de unelte ar trebui sa devina ideale pentru calatorii ocazionali fara tendinte de poligloti.


English


Chinese

 

Citește și: