Microsoft Research demonstreaza un touchscreen capabil de feedback [VIDEO]

Microsoft Research demonstreaza un touchscreen capabil de feedback [VIDEO]

Pentru ca ideea de touchscreen nu s-a schimbat semnificativ in ultimii ani, are o cu toul alt concept pentru ecranele sensibile la atingere.

Microsoft research Touchscreen care raspunde

Echipa de a lucrat intens sa reinventeze ecranul sensibil la atingere. In principiu, efortul a fost investit in descoperirea unei metode inteligente de feedback real, proportional cu suprafata cu care se interactioneaza in mediul virtual. Mai interesant decat scopul declarat este ca acest concept nu implica manusi dubioase sau alte tipuri de dispozitive complexe care ingreuneaza semnificativ partea de contact cu ecranul in cauza.

Cercetatorii au instalat un panou sensibil la atingere pe un brat robotic, al carui scop este sa deplaseze ecranul, sau mai bine zis sa se opuna deplasarii, la o intensitatea dinamica proportionala cu elementele pe care puneti mana. Pornind de la aceasta idee simpla, panoul poate simula niveluri complexe de interactivitate.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, clipul de mai jos face o treaba foarte buna in a explica intregul sistem. In practica, din ce am observat, in momentul in care puneti degetul pe un balon, panoul se deplaseaza in spate cu usurinta, in timp ce atunci cand puneti mana pe o caramida, intregul ansamblu devine brusc mult mai rigid la deplasare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: