Primele imagini cu telefoane Microsoft Lumia

Primele imagini cu telefoane Microsoft Lumia

Într-o mișcare anticipată de foarte multă vreme, Microsoft renunță la brandul Nokia pentru telefoanele Lumia însă aparent nu toate dispozitivele sunt vizate.

microsoft lumia

 

De la o companie din industria lemnului Nokia e reușit să devină una din cele mai mari și mai populare din istoria telefoniei mobile. Compania finlandeză însă a reușit să se adapteze mai greu odată ce smartphone-uri precum cele ale Apple și Samsung au invadat piața iar primele semne importante că numele Nokia ar putea să dispară au apărut pe 23 aprilie 2014 când finlandezii și-au vândut afacerea cu telefoane mobile în întregime celor de la Microsoft pentru mai mult de 5,44 miliarde de euro.

Afacerea însemna că cei de la Nokia abandonau telefoanele mobile iar Microsoft ar avea dreptul o perioadă să folosească brandul Nokia pentru telefoanele Lumia. Acum avem parte însă de confirmarea faptului că Microsoft s-a decis să înlocuiască brandul Nokia de pe telefoanele Lumia cu cel al Microsoft. Printr-o postare pe blogul oficial al Nokia unul dintre vicepreședinții Microsoft a confirmat viitoarea lansare a primului telefon Microsoft Lumia pe piață.

microsoft lumia 1

Numele Nokia nu va dispărea complet încă

Microsoft nu va renunța totuși la brandingul Nokia pentru toate telefoanele Lumia, modelele entry-level urmând să păstreze numele companiei din Finlanda. Mișcarea se datorează probabil faptului că acestea sunt extrem de populare în sectorul low-end unde Nokia încă reprezintă un nume mai important decât Microsoft.

Este greu de anticipat ce se va întâmpla cu Microsoft și mai ales cu Nokia în perioada următoare. Achiziția i-a costat pe americani enorm și vânzările de telefoane în piețele în dezvoltare nu cresc la fel de repede precum s-ar dori. Menționăm iar că Nokia și-a vândut afacerea cu telefoane mobile exclusiv, restul companiei fiind încă independentă de Microsoft. Nokia se axează acum pe hărți și infrastructură de rețea.

Deși este un pas natural, un lucru firesc din orice punct de vedere pentru ambele companii, nu putem decât să deplângem dispariția aproape completă a numelui Nokia din industrie.

Citește și: