Microsoft are planuri pentru segmentul de notebook-uri foarte ieftine

, 15 Iul, 18:30

Nu este un secret faptul că Microsoft nu agrează foarte mult segmentul de Chromebook-uri, destul de logic având în vedere că nu rulează sistemul lor de operare.

google-chromebook

Chromebook-ul este doar unul din motivele pentru care Microsoft a atacat campania Scroogled în trecut. Până acum Microsoft nu putea concura cu segmentul mai sus menționat pentru că partenerii săi nu oferea dispozitive suficient de ieftine. Acest lucru e pe cale să se schimbe și Microsoft lucrează împreună cu Toshiba și Acer pentru a aduce pe piață laptop-uri  cu Windows 8, la același preț ca și Chromebook-urile. Cele două modele din imaginea de mai jos costă fiecare 249 de dolari însă ne putem aștepta și la dispozitive cu un preț de 199 de dolari. Numele unuia dintre acestea va fi ”Stream” și va fi produs de HP. Se spune că HP va avea și modele de 7 și 8 inci ale acestui dispozitiv mobil, la prețul de doar 99 dolari.

Microsoft Chromebook

Cum pot obține Microsoft și partenerii săi, producătorii de hardware, un produs atât de ieftin? În primul rând Microsoft va trebui să reducă prețul licențelor pentru aceste modele, un lucru esențial având în vedere că licența pentru Chrome OS este gratuită. În al doilea rând, cea mai nouă platformă low-end de la Intel, Bay Trail, vine și ea cu costuri mai mici pentru producători. Bay Trail va ajunge desigur și pe Chromebook-uri, așadar nu este un produs doar pentru sistemele cu Windows. Singura grijă a lui Microsoft este că partenerii vor echipa aceste sisteme cu hardware foarte slab, de exemplu 2 GB RAM și HDD-uri mecanice, pentru a reduce costurile. Este un lucru cunoscut că Chrome OS este mult mai rapid, și mai toate sistemele pe care vine instalat dispun de SSD-uri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail