Microsoft elimină numele Nokia și va lansa cel mai bun telefon Lumia

Microsoft elimină numele Nokia și va lansa cel mai bun telefon Lumia

Microsoft a înlocuit de curând brandul Nokia de pe toate telefoanele Lumia cu propriul nume iar primele smartphone-uri Microsoft Lumia sunt foarte aproape de a ieși pe piață.

Nokia Lumia 930 (12)

De când Microsoft a încheiat contractul cu cei de la Nokia, a devenit clar că la un moment dat numele companiei finlandeze ar putea dispărea de pe dispozitivele Lumia. Zvonurile s-au confirmat iar compania cu sediul central în Redmond, Wahsington a anunțat de curând că brandul Nokia va rămâne doar pe device-urile low-end, acesta urmând să fie înlocuit de numele Microsoft. În ciuda acestor afirmații, primul telefon Microsoft Lumia va fi unul entry-level. Se poate totuși ca Microsoft să pregătească și un dispozitiv de top.

Dacă este să ne luăm după o poza a celor de la Phonearena, poză ce conține o listă de specificații ale viitorului telefon, Microsoft are de gând să lanseze în viitorul apropiat și un smartphone cu specificații bune. Acesta s-ar putea numi Microsoft Lumia 940 și va beneficia de un ecran Full HD de 5 inci, lăsând impresia că Microsoft nu este încă pregătită să implementeze ecranele QHD cu rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli adoptate de mulți producători deja.

microsoft lumia 940 cover

Primul Microsoft Lumia cu cameră PureView?

Lista specificațiilor ar fi completată de 3GB RAM alături de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon de 2,7GHz. Interesant este stratul protector de Gorilla Glass 4 menționat în specificații. O problemă ar fi, însă, faptul că cei de la Corning nu au anunțat oficial încă Gorilla Glass 4 așa că nu putem fi siguri dacă această informație este adevărată.

Menținând tradiția dispozitivelor precedente, Lumia 940 ar urma să aibă o cameră PureView de 24 de megapixeli pe spate, capabilă să filmeze la rezoluție 4K la 60 fps. Camera foto pe față va avea 5 megapixeli și va fi capabilă sa facă poze la rezoluție Full HD. Având acel strat protector de Gorilla Glass 4 și rulând Windows Phone 10, Microsoft Lumia 940 cel mai probabil nu va apărea pe piață în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: