Microsoft te lasă de acum să vorbești direct în Office Online

Microsoft te lasă de acum să vorbești direct în Office Online

a decis să introducă în Office Online şi posibilitatea de chat ancorat în Skype.

Microsoft Office Online Chat

O parte importantă dintre utilizatorii de au primit o veste foarte bună de la Microsoft prin introducerea în aplicaţiile web de Word şi PowerPoint a unei funcţionalităţi de chat.

În 2013, gigantul din Redmond a introdus în aplicaţiile sale Office Online posibilitatea de edita în timp real cu nişte prieteni sau colaboratori un singur document. În ideea de a facilita dialogul între participanţii la un proiect, de acum înainte, în Word Online şi PowerPoint Online a fost introdusă şi o componentă de chat. Aceasta din urmă este ancorată în Skype şi funcţionează similar cu serviciul pe care compania americană l-a introdus în Outlook.com şi OneDrive în urmă cu ceva timp. Cel mai mare avantaj al noii platforme de colaborare online este că respectivele conversaţii nu vor dispărea în eter după închiderea documentelor, ci vor putea fi accesate în arhiva Skype de pe orice dispozitiv compatibil.

Partea cea mai tristă a acestui anunţ este că noua funcţionalitatea chat, cel puţin momentan, nu va fi încorporată în Excel Online sau One Note. Pentru toţi ceilalţi, această componentă ar trebui să fie disponibilă în următoarele săptămâni. Pasionaţii serviciului de colaborare integrat în Google Docs vor afirma că şi acesta include o funcţie de chat între participanţii la un proiect. Acele discuţii însă nu se pot salva deoarece nu sunt ancorate în Hangouts sau orice alt serviciu Google.

Citește și: