Microsoft modernizează pachetele Office 365 pentru afaceri

Microsoft modernizează pachetele Office 365 pentru afaceri

Încercând să fie cât mai flexibilă când vine vorba de portofoliul de pachete Office 365 pentru afaceri, Microsoft şi-a regândit oferta.

microsoft office 365

Zilele trecute, pe lângă o conferinţă pentru anunţarea următoarei versiuni de Windows, cei de la Microsoft au făcut publice noi soluţii pentru business. Cel puţin în teorie, acestea sunt menite să ofere o flexibilitatea sporită afacerilor mici şi mijlocii, indiferent dacă au un singur angajat sau maximul de trei sute. Noile pachete de programe poartă numele de Office 365 Business Essentials, Office 365 Business şi Office  365 Business Premium. În mod evident, există diferenţe semnificative între ele, dar cele mai multe sunt legate de preţul la care sunt oferite.

Cu un abonament pe un an, Business Essentials vă duce la un cost per angajat de doar 5 dolari pe lună. Din păcate, nu veţi primi foarte multe beneficii pentru această valoare „modică“. Este inclus accesul la variantele online ale aplicaţiilor Office, la serviciul OneDrive for Business, la o căsuţă poştală electronică cu un spaţiu de 50 GB, contacte şi calendare partajate. Dacă săriţi la o valoare de 8,25 dolari pentru fiecare angajat, beneficiaţi de Office 365 Business. Acesta se traduce printr-o licenţă pentru suita completă de aplicaţii Office creată de Microsoft, inclusiv Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher şi OneNote.

În plus, beneficiaţi de pachetul de stocare în cloud intitulat OneDrive for Business. Acesta din urmă permite membrilor unei companii să acceseze, partajeze şi editeze împreună documente pe Windows, Mac, iPad, cu Windows. Cel mai costisitor dintre cele trei planuri are cuvântul Premium în titlu şi costă 12,5 dolari pe lună pentru fiecare persoană din cadrul unei instituţii care profită de ea. Office 365 Business Premium include toate funcţiile definite pentru cele două planuri anterioare, nimic mai mult.

Cum era de aşteptat, Microsoft nu vă obligă să treceţi la aceste noi planuri. În schimb, până la 1 octombrie 2015 le puteţi folosi în continuare pe cele pe care le aveţi deja achiziţionate, urmând ca abia atunci să fiţi nevoiţi să adoptaţi un nou Office 365 Business.