Micromax Yureka arată de ce 2015 ar putea fi anul telefoanelor create în India

Micromax Yureka arată de ce 2015 ar putea fi anul telefoanelor create în India

Anul 2015 ar putea fi al indienilor, după ce 2014 a fost marcat de telefoane foarte bune din China. La final de an vedem Micromax Yureka, un telefon cu dotări rezonabile pentru un preț mic.

micromax yureka

Compania indiană Micromax face parte din programul Android One al Google, dar acum face subiectul unei știri cu telefonul Yureka. Deși are un preț de aproximativ 150 de dolari prin Amazon India (aici), acesta are două trăsături care îl scot în față. În primul rând, e vorba de sistemul de operare. Este Cyanogen bazat pe Android din cauza căruia nu se mai vinde OnePlus One în India. Totuși, este doar KitKat, nefiind disponibilă încă versiunea Lollipop pentru Cyanogen. Totuși, această versiune de Android este cea mai populară dintre cele custom și se bucură de o bază de fani entuziaști foarte mare, implicit și dezvoltatori.

Apoi, telefonul are un procesor care anul trecut, când a fost introdus de Apple pe iPhone 5s, era considerat un pas semnificativ pentru industria telefoanelor mobile. Este un Snapdragon 615 bazat pe arhitectura de 64 biți. Nu are cea mai mare frecvență, doar 1,5GHz, dar este esențial acest pas făcut spre CPU-uri x64 pentru telefoanele ieftine.

Alte dotări hardware pentru Micromax Yureka sunt ecranul LCD IPS de 5,5 inci la rezoluție HD, memoria RAM de 2GB și spațiul de stocare de 32GB, completat de slotul pentru card microSD, mai există și conectivitate 4G/LTE și Bluetooth 4.0, dar și suport dual-SIM. Camera foto este de 13 megapixeli de la Sony, iar cea frontală este de 5 MP. În final, bateria este de 2.500 mAh.

Cât despre comercializare, Micromax Yureka este disponibil doar în India, dar la cum a mers piața din România în 2014 s-ar putea să vedem importate câteva modele de către magazinele online.

Citește și: