Microsoft vă invită să daţi MacBook Air-ul pe Surface 3

Microsoft vă invită să daţi MacBook Air-ul pe Surface 3

Aţi fost vreodată tentaţi să înlocuiţi un notebook cu o tabletă cu Windows 8? Microsoft speră să vă trezească acest sentiment odată cu .

microsoft surface_pro_3_vs apple_macbook_air

La evenimentul de anunţare a Surface 3, Microsoft a insistat până la epuizare pe , în speranţa de a convinge audienţa că noua lor tabletă este de fapt un hibrid atrăgător multifuncţional. Unii chiar au crezut şi au clasificat creaţia gigantului din Redmond ca fiind un MacBook Air Killer. Eu personal, consider în continuare că cele două aparate se adresează unor clase diferite de utilizatori.

Problema a fost că Apple, indirect, a alimentat această dezbatere, lansând în urmă cu puţin timp noi versiuni de MacBook Air care nu veneau cu aproape cu nimic nou. Doar câteva procesoare noi au fost introduse, în contextul în care foarte mulţi şi-au pus speranţa într-un Retina Display care întârzie să apară.

Sperând să mizeze pe dezamăgirea ipotetică a posesorilor de MacBook Air, Microsoft a iniţiat în Statele Unite ale Americii, Canada şi Puerto Rico un program de Buyback. Mergeţi cu un Air într-un magazin al companiei fondate de Bill Gates şi veţi primi pe el până la 650 de dolari pentru achiziţionarea unui Surface Pro 3. Oferta nu este valabilă online şi nici nu a ajuns în Europa.

Momentan, nu se ştie exact ce modele de MacBook Air sunt vizate sau cum se calculează valoarea monetară pe care o primiţi în schimb. Deşi nu am întâlnit până la această oră persoane care să treacă de la OS X la Windows, această ofertă s-ar putea să fie una foarte tentantă pentru cei care vor să facă saltul.