Lansarea iPad Air 2 și iPad mini 3: Noua tabletă iPad Air e mai subțire decât iPhone 6

Lansarea iPad Air 2 și iPad mini 3: Noua tabletă iPad Air e mai subțire decât iPhone 6

Lansarea iPad Air 2 și iPad mini 3 s-a derulat pe 16 octombrie de la ora 20.00. Iată noile tablete Apple.

apple produse

Lansarea iPad Air 2 și iPad mini 3 din această seară a fost mai mult un eveniment de curtoazie, având în vedere că gigantul din Cupertino deja a arătat lumii întregi, din greșeală, cum vor arăta noile tablete.

iPad Air 2 și iPad mini 3 dispun de senzorul de amprente TouchID, introdus de Apple pentru prima dată pe smartphone-ul iPhone 5s. Nu sunt schimbări mari, cel puțin la design sau distribuția butoanelor și camerelor. iPad Air 2 are un procesor Apple A8x și este mai subțire decât iPhone 6 cu o grosime de 6,1 mm. Toate informațiile sunt mai jos și în articolele dedicate.

Citește și: iPad Air 2, cea mai subțire tabletă din istorie, a fost lansată

Lansare iPad Air 2 și iPad mini 3 live


Livetext din timpul lansării iPad Air 2 și iPad mini 3

Jurnaliștii din SUA care pot participa la eveniment au fost deja în sală la ora 20.00, când a început evenimentul. A fost o lansare mai restrânsă decât la iPhone 6, dar era și de așteptat așa ceva.

Tim Cook a fost primul care a intrat pe scenă să vorbească despre noile produse Apple. „A fost un an incredibil, dar mai avem câteva lucruri de împărtășit cu voi“, a declarat acesta. „Magazinele au fost cu adevărat încărcate cu energie și entuziasm“, a mai spus acesta. Telefoanele iPhone cu cele mai mari vânzări de până acum.

Tim Cook a vorbit despre Apple Pay, după ce s-a lăudat cu cea mai mare lansare de iPhone de până acum. Cook a spus că pentru Apple Pay au fost încheiate circa 500 de bănci. Directorul Apple laudă pentru Pay ușurința cu care poți plăti. A mai prezentat magazine partenere, cum ar fi Starbucks, Disney, Airbnb, OpenTable și multe altele.

Tim Cook a revenit și asupra Apple Watch, ceasul inteligent pe care îl va lansa abia anul viitor. De asemenea, a vorbit despre cât de bine se vor putea dezvolta aplicații pentru Apple Watch, punându-le la dispoziție un SDK special. WatchKit va fi gata luna viitoare pentru dezvoltatorii interesați.

Craig Federighi a ajuns pe scena evenimentului și vorbește despre Mac OS X Yosemite, sistemul de operare pe care l-a prezentat în luna iunie la WWDC. Federighi laudă actualizarea bună pe care o face Apple, 48% din dispozitive folosesc iOS 8, dar în alți ani în această perioadă procentul era mai sus. Federighi laudă însă că cele mai multe dispozitive folosesc un sistem de operare mai nou de un an (90%).

Federighi a lăudat și widget-urile pe care iOS 8 le folosește. Android are așa ceva încă de la lansare, dar hei, niciodată nu e prea târziu pentru Apple. De asemenea, directorul Apple a vorbit și despre HealthKit, SDK-ul pentru dezvoltat aplicații de fitness. Mai mult, el a vorbit și despre Metal, framework-ul pentru dezvoltare jocuri pe iOS 8.

Federighi a vorbit și despre iCloud, cu 5GB spațiu gratuit de stocare și 20GB la un preț de un dolar pe lună, iar pentru 4 dolari pe lună primești 200GB. A urmat apoi Yosemite despre care nu avem prea multe de aflat decât că interfața este mai bună decât în trecut, iar unele elemente de animație sunt mai bune. De asemenea, dispune de o integrare mai bună cu dispozitivele Apple.

Yosemite este gratuit și este disponibil celor cu Macbook și iMac începând de astăzi. Federighi a încheiat astfel una dintre cele mai tărăgănate prezentări Apple, vorbind despre iOS, iWork, software de dezvoltare și multe altele. De asemenea, este gata iOS 8.1 care aduce Continuity între Mac OS și dispozitivele mobile ale companiei.

Tim Cook revine pe scenă și vorbește despre iPad. Multe cuvinte din partea directorului Apple înainte de prezentarea noilor tablete.

Până acum, în patru ani de zile, Apple a vândut 225 de milioane de tablete iPad. Asta înseamnă cinci modele de iPad normale și două modele mini. De asemenea, Apple a vândut mai multe tablete iPad decât au vândut alții PC-uri în trimestrul al treilea din 2014. Lenovo este pe locul doi cu 57 de milioane.

„Ce faci când faci cea mai bună tabletă din lume? Cum o faci mai bună?“, a întrebat Tim Cook. Ei bine, a făcut iPad Air 2 mai subțire decât anul trecut. Tableta este cu 18% mai subțire decât anul trecut, are 6,1 mm și este mai subțire decât iPhone 6.

iPad Air 2 are un ecran de tehnologie nouă, reduce reflexiile cu 56%. Este tot un display LCD, dar acum ar trebui s-o folosești mai bine în lumina soarelui. Procesorul este un Apple A8x de generație a doua pe arhitectură 64 biți, are 3 miliarde de tranzistori și este cu 40% mai rapid decât vechiul procesor. Placa video este cu 2,5 mai rapidă.

Autonomia este de 10 ore, estimată de companie. Acum, Phil Schiller a spus că iPad Air 2 este de 180 de ori mai bună la procesare grafică decât prima tabletă iPad. De asemenea, procesorul este de 12 ori mai rapid decât în prima iPad. Mai mult, directorul de marketing al Apple vorbește despre camera de pe iPad Air 2.

iPad Air 2 are o cameră principală de 8 megapixeli cu o diafragmă de f/2.4 și filmarea se face la rezoluție full HD. Phil Schiller laudă pozele realizate cu iPad Air 2 ca și cum ar vrea să ne convingă să facem asta de fiecare dată. Poți să faci panorame de 43 megapixeli, dacă îți păsa, și poți produce videoclipuri în slow-motion cu iPad Air 2.

iPad Air 2 va suporta Apple Pay și te vei putea autentifica prin Touch ID, dar doar pentru cumpărături online. Nu are cip NFC. De asemenea, iPad Air 2 folosește WiFi 802.11 ac cu MIMO pentru viteze de încărcare de până la 150Mbps.

Apple a invitat la eveniment și doi dezvoltatori pentru a vorbi despre performanțele sporite aduse de iPad Air 2 și iOS 8. Spre exemplu, în procesare video iPad Air 2 cu framework Metal se descurcă de 20 de ori mai bine decât pe alte dispozitive mobil Apple. De asemenea, Apple A8X oferă performanțe de 4 ori mai bune decât Apple A7 pentru video rendering. La finalul lui octombrie vom avea aplicația Replay.

iPad Air 2 va costa de la 500 de dolari în sus, pornind de la 16GB și adăugând 100 de dolari pentru fiecare opțiune de spațiu de stocare mai mare: 64GB și 128GB. Asta doar pentru versiunea WiFi. Modelele cu modem GSM vor costa cu 130 de dolari mai mult pentru fiecare opțiune de stocare.

iPad mini 3 este similară modelului de anul trecut. Camera este de 5 megapixeli, ecranul este de 7,9 inci Retina, iar celelalte două modele rămân în portofoliul Apple. iPad mini original va costa 250 de dolari, iPad mini 2 rămâne la un preț de 300 de dolari și iPad mini 3 costă 400 dolari. iPad Air de anul trecut rămâne pe piață la un preț de 400 dolari.

ipad galerie

Apple a lansat și un iMac de 27 de inci cu ecran Retina căruia îi spune că e la rezoluție 5K, adică are 5.210×2.880 pixeli. „Niciodată nu a fost un display de desktop atât de bun“, a spus Phil Schiller. Practic, acest iMac e cel mai bun și vine să contureze lumea premium a PC-urilor Apple.

Phil Schiller a vorbit și despre procesoarele folosite de Apple în noile iMac. Folosește Intel i5 la 3,5GHz sau îl poți upgrada la un Intel i7 cu o frecvență de 4GHz. iMac folosesțe un fusion drive care se conectează prin Thunderbolt 2 și are 1TB de spațiu. Memoria RAM este de 8GB și prețul ajunge la 2.500 de dolari. Vechile iMac de 21,5 inci și de 27 inci vor fi în continuare la vânzare la prețuri de 1.100 de dolari, respectiv 1.800 de dolari.

Phil Schiller a mai vorbit și despre Mac Mini. Are procesoare Intel Haswell, folosește plăcile grafice integrate HD Graphics 5000, două porturi Thunderbolt 2 și este cel mai eficient PC din punct de vedere al consumului de energie, conform directorului Apple. Acesta pornește de la un preț de 500 de dolari.

Apple are acum o linie nouă și veche: iPad Air 2 și iPad mini 3 sunt cele mai bune tablete de la companie, alături de telefoane iPhone 6 și iPhone 6 Plus. De asemenea, așteptăm anul viitor un Macbook Air nou și noi laptopuri Macbook. Până atunci, iOS 8.1 ajunge pe dispozitivele compatibile mobile și iPad Air 2 devine un gadget mai subțire decât iPhone 6.

apple produse