Lenovo Horizon 2s – nu e o tabletă uriașă, ci un desktop portabil

Lenovo Horizon 2s - nu e o tabletă uriașă, ci un desktop portabil

La IFA 2014, Lenovo nu s-a concentrat doar pe telefoane mobile, ci și pe un alt soi de mobilitate, cea din cadrul familiei. Lenovo Horizon 2s și Lenovo Horizon 2e sunt dispozitive despre care chinezii spun că sunt portabile. Ele sunt de fapt gadgeturi all-in-one care aduc aminte de tablete supradimensionate. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Din acest moment, trebuie să facem clar un lucru. Aceste calculatoare all-in-one ar trebui să nu mai fie numite tablete. Nici dacă au Android, nici dacă au Windows 8. Pur și simplu, faptul că arată ca o tabletă uriașă, nu le face tablete. Ele sunt calculatoare de sine stătătoare, care se montează pe birou și se pot conecta la tastatură și mouse, care pot înlocui un desktop, iar la nevoie pot fi cărate dintr-o cameră în cealaltă.

La IFA 2014, Lenovo a micșorat un pic familia Horizon, care avea până acum un AIO (all in one) de 27 de inci. Horizon 2s are 19,5 inci, iar Horizon 2e are un display de 21,5 inci. AIO-ul de 19,5 inci are un display Full HD și cântărește 2,5 kilograme. Procesorul este un Intel Core i7, iar capacitatea de stocare poate fi până la 500 de GB, în timp ce autonomia este de două ore jumătate.

Deși reprezentanții Lenovo s-au lăudat că acesta este un dispozitiv foarte portabil, aveți grijă cu folosirea acestui termen. E portabil dacă ne raportăm la un AIO. Pe scenă la Berlin, reprezentanții Lenovo l-au luat în mână. O singură mâna. E aproape imposibil să faceți asta.

Citiți mai multe despre IFA 2014 aici. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Adică puteți să-l deconectați și să-l luați în altă cameră sau în alt birou, dar nu e portabil încât să-l plimbați ca pe o tabletă sau în ghiozdan. E un înlocuitor de desktop, așa cum mi-au zis și reprezentanții companiei chineze. E făcut pentru multimedia, e făcut pentru familia și e făcut să ruleze împreună cu dispozitivele mobile, pentru că putem să distribuim conținut cu ajutorul unei aplicații speciale pe Android. Acest sistem se numește Lenovo Aura, care este o interfață care intervine în cazul în care AIO-ul este însins pe o suprafață plată, ca o tabletă. Putem avea acces ușor la poze, video-uri și aplicații. De asemenea, are preinstalate o serie de jocuri care pot aduna familia împreună. Așa cum spunea un reprezentant Lenovo – e ca și cum ai juca board game-uri.

lenovo horizon 2s
Horizon 2e e puțin mai mare, dar are tot ecranul Full HD, un stand serios, nu doar o bară mică, așa cum era la modelul anterior, iar autonomia e de 3,5 ore.

Horizon 2s va fi disponbiil din septembrie la 949 de dolari, iar Horizon 23 va costa 750 de dolari. La acest preț, pot fi o alternativă decentă la un desktop sau la un laptop. Aveți portabilitate, dar într-un mod destul de straniu și puteți să vă adunați familia în jurul gadgetului.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: