05 sept. 2014 | 16:30

Cu mâinile pe Lenovo Vibe X2 – primul telefon în straturi e dubios [VIDEO Hands-on]

ACTUALITATE
Cu mâinile pe Lenovo Vibe X2 - primul telefon în straturi e dubios [VIDEO Hands-on]

Lenovo a lansat cu fast două telefoane și mai multe tablete hibrid. Lenovo Vibe X2 e cel mai interesant smartphone al companiei, dar ne chinuim să înțelegem dacă este un truc de marketing sau o mică inovație.

lenovo vibe x2

Lenovo Vibe X2 încearcă să fie telefonul high-end al chinezilor, care să aducă ceva diferit pe piață. După tabletele Yoga, care au schimbat modul cum arată aceste gadgeturi, Vibe X2 e primul telefon în straturi. Asta înseamnă că are o carcasă din trei bucăți multicolore. Nu știm dacă e doar un truc de marketing sau nu, dar să trecem la performanțe tehnice.

Descoperă mai multe gadgeturi de la IFA 2014

Procesorul este un Mediatek MT6595 True8Core, adică are opt nuclee care funcționează împreună. Până acum, majoritatea procesoarelor octa-core lucrau pe jumătate. Cipul din Lenovo Vibe X2 rulează tactat la 2 Ghz. Memoria RAM a telefonului este de 2 GB, iar capacitatea de stocare este de 32 de GB.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo Vibe X2/”/]

Camerele foto au 13 megapixeli, respectiv 5 megapixeli, în timp ce bateria are 2.300 de miliamperi, ceea ce ar putea fi prea puțin pentru ecranul Full HD de 5 inci al terminalului.

Ce cred despre Lenovo Vibe X2?

Primul lucru pe care-l veți întreba este legat de design, probabil. A fost și gândul meu și am vorbit cu mai mulți reprezentanți Lenovo despre ideea de straturi. Și nici ei nu știu să explice bine acest lucru. Ideea principală e că trebuie să fii diferit, să nu lansezi încă un smartphone ca ceilalți producători. Dar trei straturi care până la urmă sunt ca o carcasă normală, dar în trei culori? Ei bine, de neexplicat

Lenovo Vibe X2 e un telefon frumos, dar urât în același timp. Mi-a adus aminte de telefonul Jolla, lansat de finlandezii care au lucrat la Nokia. Acela avea două bucăți de carcasă. Lenovo Vibe X2 nu e un telefon modular. Straturile sunt lipite între ele și se pot achiziționa telefoane în ai multe combinații. Ar fi fost interesant să fie modulare, dar nu. Lenovo pur și simplu a lipit trei straturi de material, unul peste altul.

lenovo vibe x2

Despre design? Ei bine, am zis în titlu de Motorola pentru că am văzut ideea carcaselor de piele, de bambus, din diferite materiale. Și pot să vă spun că după ce atingi telefonul de bambus, nu mai vrei să te întorci niciodată la plastic sau la aluminiu.

Accesoriile sunt un plus inovator. Carcasa cu baterie inclusă nu e mare brânză, dar cea care este și difuzor? Perfectă pentru generația tânără sau, în străinătate, generația Spotify.

lenovo vibe x2

Un telefon care va veni în Europa de Est și probabil în România, care are performanțe interesante și un procesor care merită testat, pentru că este o noutate. Fluiditatea e bună, camerele foto sunt excelente, dar bateria s-ar putea să fie o problemă.

Video hands-On cu Lenovo Vibe X2

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele