31 iul. 2014 | 16:37

Kingsing W8 e o tabletă cu Windows 8 și costă 100 de dolari

ACTUALITATE
Kingsing W8 e o tabletă cu Windows 8 și costă 100 de dolari

O firmă din China lansează cea mai ieftină tabletă cu Windows de pe piață, la doar 99 de dolari. Nu e primul dispozitiv care vrea să lovească în această piață. 

57

Kingsing W8 este o tabletă de 8 inci, cu un ecran ce are o rezoluție de 800×1280 de pixeli IPS LCD. Ecranul tactil este capacitiv și are cinci puncte de atingere.

Procesorul dispozitivului este un Intel Baytrail-T quad-core la 1,8 Ghz, cu grafică Intel HD. Există și două camere foto de doi megapixeli, iar memoria RAM e 1 GB, iar capacitatea de stocare e de 16 GB.

Tableta are o baterie de 4.500 de miliamperi, despre care site-ul gizmochina.com spune că ar putea oferi o autonomie de 6-8 ore. Sistemul de operare este un Windows 8, cu toate facilitățile inclus. Așadar, dacă sunteți fan al ecosistemului Microsoft, aceasta e o tabletă foarte bună pentru voi.

Atenție, pe site-urile de profil din China, tableta ajunge la 139 de dolari. Puteți descoperi mai multe oferte pentru Kingsing W8 pe Aliexpress.com

O altă tabletă la acest preț a apărut la Computex 2014 în Taiwan, de la chinezii de la Emdoor. La interior se ascunde un procesor quad core Intel Atom Z3735 de ultimă generaţie tactat la o frecvenţă dinamică de lucru, între 1,33 GHz şi 1,83 GHz. Memoria RAM este egală cu un 1GB, iar spaţiul de stocare este limitat la 16GB, motiv pentru care, având în vedere dimensiunea Windows 8.1, nu cred că veţi mai rămâne cu mult spaţiu pentru documente. Noroc că undeva pe margine există un slot pentru carduri MicroSD, un microUSB şi un miniHDMI.

Mai multe detalii puteți citi pe playtech.ro. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele