Emdoor – tableta cu Windows pe care chiar ai vrea s-o cumperi

Emdoor - tableta cu Windows pe care chiar ai vrea s-o cumperi

Pentru că nu toţi ne vom permite vreodată o tabletă Microsoft Surface, cei de la Emdoor lansează o tabletă cu de 100 de dolari.

emdoor microsoft windows 8.1tableta ieftina

În cadrul Computex 2014 lansările se ţin lanţ şi nu toate vizează ultrabook-uri, hibride sau creaţii cu Android. Din când în când, vedem anunţate şi tablete cu Windows. Acestea sunt menite să reprezinte alternative mai puţin performante pentru Microsoft Surface, dar la fel de capabile de a rula în condiţii optime aplicaţiile pe care le îndrăgiţi.

Marea revelaţie a venit sub forma unei tablete ce se încadrează în pragul psihologic de 100 de dolari. Dacă ar fi să facem o analogie, probail că se adresează vechilor utilizatori de netbook-uri, care erau conştienţi că fac un compromis pe partea de performanţă, dar se bucurau că au acces la un sistem portabil ieftin cu Microsoft Windows.

Pe lângă faptul că această creaţie deschide poarta către multe alte tablete ieftine cu sistemul de operare al gigantului din Redmond, configuraţia hardware este mai decentă decât v-aţi aştepta. Partea din faţă este acoperită cu un display IPS de 8 inci cu o rezoluţie de 1280 x 800.

La interior se ascunde un procesor quad core Intel Atom Z3735 de ultimă generaţie tactat la o frecvenţă dinamică de lucru, între 1,33 GHz şi 1,83 GHz. Memoria RAM este egală cu un 1GB, iar spaţiul de stocare este limitat la 16GB, motiv pentru care, având în vedere dimensiunea Windows 8.1, nu cred că veţi mai rămâne cu mult spaţiu pentru documente. Noroc că undeva pe margine există un slot pentru carduri MicroSD, un microUSB şi un miniHDMI.

Momentan nu ştim când va ajunge pe piaţă, iar producătorul nu specifică nici o autonomie, doar că bateria integrată este de 18,5WHr. Greutatea tabletei este de 345 de grame.

Citește și: