Intel Atom E6XX in ianuarie [+VIDEO]

Intel Atom E6XX in ianuarie [+VIDEO]

Intel a anuntat in urma cu ceva vreme o noua serie de procesoare pentru device-uri mobile numita Atom E6XX. Aceste procesoare sunt numite de companie „The port of choice„, fiind compatibile cu o plaja larga de sisteme de operare, incepand de la obisnuitul Windows si ajungand pana la Linux, MeeGo si chiar Android. Pana acum nu stiam cand sa ne asteptam la noile procesoare Atom, insa Intel a anuntat ca incepand cu luna ianuarie vom incepe sa auzim macar anunturi de noi dispozitive echipate cu acestea.

Avand in vedere ca si sistemul de operare are nevoie de modificari, Intel a specificat ca versiunea de Android care va suporta E6XX va fi 2.3 Gingerbread, intrucat sursele pentru Honeycomb sunt inca inchise. Aceasta miscare poate sugera una din doua lucruri: fie Intel vrea sa intre pe piata de componente pentru device-urile mobile, iar noua serie de procesoare Atom sunt primul pas in aceasta directie, fie sistemul de operare Android si-a depasit conditia de sistem de operare mobil si poate fi introdus in alte feluri de device-uri precum POS-uri, echipemente de fitness sau computere de bord.

Oricare ar fi situatia, cert este ca luna ianuarie va confirma daca este sau nu vorba despre una din aceste posibilitati, sau daca atat procesoarele Intel, cat si platforma Android se dezvolta in noi directii.

Citește și: