iPhone 6 și portofelul digital de la Apple – nouă rundă de zvonuri

, 24 Iul, 15:30

Apple se pregătește să prezinte iPhone 6 în toamnă, cu două dimensiuni de ecran, dar și caracteristici îmbunătățite. Una dintre acestea ar putea fi un portofel digital, de tipul Google Wallet.

503018812_130

Potrivit “The Information” , o publicație care se ocupă de știrile din Silicon Valley, Apple este în discuții cu partenerii pentru a lansa o varianta proprie, concurentă cu Google Wallet. Acesta va fi un portofel virtual, care va transforma telefonul într-un înlocuitor de card și vom putea plăti direct cu el la comercianții autorizați.

Sursele companiei spun că Apple este în discuții cu Visa pentru un parteneriat puternic, care să ducă tehnologia spre clienți. În acest timp, Apple încă mai lucrează la tehnologia care va fi folosită pentru acest sistem. Telefoanele mobile ar putea folosi atât NFC, cât și Bluetooth și Wi-Fi. În orice caz, deși nu este clar ce tehnologie va fi folosită, una dintre acestea e favorită.

Nu este prima oară când se vorbește despre un posibil înlocuitor de portofel și card din partea Apple și ar fi o mișcare naturală. Google Wallet e lansat de ceva vreme și are 300.000 de locuri și magazine unde poate fi folosit cu MasterCard PayPass. De asemenea, Google Wallet este integrat cu Gmail și utilizatorii pot trimite bani ca atașament. Wallet e disponibil chiar și pentru iPhone, dar nu e disponibil pe toate dispozitivele cu Android.

Sistemul dezvoltat de Apple ar putea să se folosească și de avantajul amprentei de pe butonul principal, fiind sigur și renunțând la parole, care oricând ar putea fi furate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail