iPhone-urile se vând ca pâinea caldă, iPad-urile scad

iPhone-urile se vând ca pâinea caldă, iPad-urile scad

Apple a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul abia încheiat și concluzia este că afacerea cu iPhone-uri funcționează bine în continuare, în timp ce tracțiunea pentru iPad este mai mică. 

Review Apple iPhone 5S

Apple a vândut 35,2 milioane de iPhone-uri în trimestrul al treilea, cu 13% mai mult față de acum un an. Diferența este că acum Apple are pe piață două telefoane lansate, iPhone 5s și iPhone 5c, împreună cu iPhone 4S. Acum un an, Apple avea iPhone 4, iPhone 4S și iPhone 5. Analiștii se așteptau la 36 de milioane de unități, dar diferența este nesemnificativă, mai ales pe fondul așteptării pentru cele două noi modele de iPhone 6.

Îngrijorarea poate apărea în vânzările de iPad. În trimestrul acesta au fost vândute 13,3 milioane de unități, cu 9% mai puțin ca anul trecut. Dar aici așteptăm actualizări importante în toamnă, cu modele noi, mai mari și poate hibride.

De asemenea, vânzările de Mac au fost bune pentru Apple, ajungând la 4,4 milioane de unități, cu 18% mai mult față de anul trecut. Profitul Apple a ajuns la 7,7 miliarde net, cu venituri de 37,4 miliarde de dolari. “Suntem agresivi privind viitorul tabletelor”, a declarat șeful Apple, Tim Cook,  la conferința de prezentare a rezultatelor.

Un lucru fericit pentru Apple sunt vânzările din China. Pe o piață aglomerată de producători ca Xiaomi sau Oppo, Apple a crescut cu 28%

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: