Google Wallet nu mai este dependent de Citi Bank

Google Wallet nu mai este dependent de Citi Bank

Restrictionat initial doar la carduri Citi MasterCard, noua versiune a aplicatiei Google Wallet poate fi mult mai utila tuturor utilizatorilor. Motivul este faptul ca acum sunt acceptate carduri de orice fel. Mai ramanae de rezolvat doar problema utilizarii unui smartphone cu senzor NFC.

g_wallet_vision

Aplicatia este deja disponibila deja pe Google Play, insa nu implica parteneriate cu o serie de banci sau dezvoltatorii de carduri de credit sau debit. Google a preferat sa realizeze un nou card virtual numit Google Wallet Master Card, care poate fi alimentat de cardul de la banca. Mai precis, orice card ati folosit vreodata sau folositi cu Google Wallet (Ex.Checkout) sau Google Play, online va fi accesibil in noua versiune a aplicatiei Google Wallet de pe smartphone. Desi ideea originala era ca numarul si seria unui card sa fie salvat in chip-ul NFC al unui smartphone, in noua versiune a aplicatiei Google Wallet, NFC-ul este responsabil doar de facilitarea tranzactiei, in timp ce de partea de securizare se ocupa serverele Google care detin de altfel si respectivele informatii referitoare la cardul utilizatorului.

In acest nou scenariu, comerciantul nu va mai vedea informatiile referitoare la cardul vostru, decat daca aveti un card Citi MasterCard, iar voi nu veti mai avea pe extrasul de cont detalii referitoare la tranzactiile facute. Orice suma cheltuita prin acest sistem va figura doar ca Google Wallet.

Ca o masura suplimentara de securitate, utilizatorii care vor folosi serviciul isi pot bloca telefonul cu Google Wallet de la distanta, o masura linistitoare avand in vedere ca evolutia acestui concept de portofel virtual nu a fost foarte lina. Desi revolutia implementarii acestui sistem este evidenta, acesta functioneaza doar in SUA si nici in aceasta tara nu au fost implementat in foarte multe magazine.

Citește și: