Intel MICA – o brățară inteligentă pentru fashioniste

Intel MICA - o brățară inteligentă pentru fashioniste

Intel deschide drumul propriu spre accesorii purtabile cu ajutorul unei brățări inteligente foarte scumpe, numite MICA și a unui parteneriat cu Fossil Group.

intel mica

Intel a prezentat ieri la New York Fashion Show o colaborare pentru o brățară inteligentă numită MICA, adică My Intelligent Communication Accessory. MICA nu e un smartwatch sau o brățară obișnuită, ci un accesoriu fashion pentru femei, care poate să se transforme în telefon și să comunice cu dispozitivul din buzunar.

Designul brățării MICA a fost creat de Humberto Leon și Carol Lim, iar tehnologia a fost creată de Intel. MICA este o brățară pe care putem citi mesajele text de pe telefon, putem vedea alerte și notificări care sunt distribuite direct la mână.

MICA are un display curbat din safir și are două versiuni – albă cu piele de șarpe și perle chinezești, iar a doua este neagră, cu o brățară din piele de șarpe și diamante din Africa de Sud. Potrivit datelor de până acum, MICA are un procesor single-core, Intel Quark. De asemenea, MICA poate fi și un telefon de sine stătător, la care să vorbim cu o cască bluetooth. Potrivit ” The Independent”, ceasul va costa nu mai puțin de 1.000 de dolari.

De asemenea, Intel a semnat un parteneriat cu grupul global Fossil, care se ocupă de distribuția accesoriilor de modă. Cele două companii vor lucra îndeaproape pentru dezvoltarea tehnologiilor purtabile care să se orienteze către clienții care vor mai mult un accesoriu fashion, decât un gadget tehnologic.

Citește și: