Noul barebone Shuttle este mic, performant şi cu Intel Haswell

Noul barebone Shuttle este mic, performant şi cu Intel Haswell

Pentru cei care îşi doresc în continuare un desktop mic şi puternic, cei de la au anunţat oficial două noi variaţii pe aceeaşi  temă, XH81 şi XH81V.

shuttle-xh81-1

 

Când vine vorba de sisteme ultra compacte, cei de la Shuttle făc deja de câţiva ani o treabă foarte bună în a ne oferi o varietate de opţiuni. Pe aceeaşi reţetă sunt create şi noile XH81 şi XH81V, două -uri ce vor fi disponibile în Europa în perioada imediat următoare.

Ambele modele se ascund într-o carcasă cu volumul de trei litri. Sunt construite în jurul unui chipset Intel H81 Express şi, în funcţie de buget, pot fi configurate cu până la 16GB RAM pe cele două sloturi libere. Sistemul de răcire este centralizat şi foloseşte două ventilatoare de 60 de milimetri pentru a elimina cât mai rapid şi silenţios aerul fierbinte din interior.

Dacă nu vă daţi seama din imaginile alăturate, aceste carcase au 24 x 24 x 7,2 centimetri. La interior, pentru partea de stocare, puteţi folosi fie trei hard disk-uri sau SSD-uri de 2,5 inci, fie două hard disk-uri şi o unitate optică ultra subţire. Pentru extinderea funcţionalităţii, aveţi două sloturi mini-PCIe 2.0. Conectica mai mult decât decentă include un DisplayPort, un HDMI, Gigabit Lan şi un amalgam de porturi USB 3.0. Nu lipeşte nici ieşirea analogică 5.1 sau porturile RS 232.

Dacă vreţi să vă construiţi propriul desktop compact, acest barebone de 170 de euro de la Shuttle este un punct bun de start.

shuttle-xh81-3