Intel concurează Google Glass și își ia partener un producător de ochelari

Intel concurează Google Glass și își ia partener un producător de ochelari

Intel și Luxottica au anunțat o colaborare pentru a oferi ochelari inteligenți premium, de lux și sport. Intel se ocupă de tehnologie, Luxottica de design.

google glass intel

Colaborarea dintre Intel și Luxottica va extinde limitele cercetării și dezvoltării pentru a anticipa cum va arăta tehnologia inteligentă pentru ochelari. Scopul este de a ajuta pionieratul livrării de produse inteligente care sunt importante și dorite de către utilizatori. Primul produs creat de Intel și Luxottica va fi lansat în 2015.

„Popularitatea tehnologiei purtabile creează un nou domeniu pentru inovație“, a spus Brian Krzanich, director executiv al Intel. „Prin colaborarea cu Luxottica Group ne vom uni ecosistemele și vom integra tehnologia Intel în designurile inovatoare ale Luxottica. Ne așteptăm ca această colaborare să aducă mai repede următoarea fază a inovației și să extindă limitele posibilului“, a mai spus el.

„Aceasta este o oportunitate incredibilă pentru noi să continuăm să inovăm și să creăm viitorul ochelarilor“, a declarat Massimo Vian, director executiv al Luxottica Group. „Împreună cu Intel vom continua să dezvoltăm potențialul tehnologiei purtabile și să extindem limitele dincolo de ceea ce sunt acum ochelarii. Vom crea rame care sunt inteligente, dar în același timp frumoase. Produse pe care utilizatorii să le poarte cu plăcere“, a mai declarat el.

Totuși, Intel este partener și cu Google Glass, iar compania a spus pentru Quartz că asta nu va fi o problemă în viitoarele proiecte. Mai mult, Luxottica a și creat pentru Google câteva rame mai frumoase pentru Glass și se poate ca un astfel de parteneriat să continue. „C0laborăm foarte bine cu ambele companii. Mai important, vedem că există un interes tot mai mare pentru ochelari inteligenți și pentru gadgeturi purtabile în general, iar acesta e un lucru bun pentru toată lumea, mai ales pentru utilizatori“, a comunicat Google.