12 sept. 2014 | 08:30

Intel propune un prototip de notebook cu două ecrane

ACTUALITATE
Intel propune un prototip de notebook cu două ecrane

Fără a şti momentan dacă se va transforma într-un model de serie, cei de la au prezentat, într-un cerc restrâns, un sistem portabil cu două ecrane.

intel-eink-laptop

De-a lungul anilor am văzut multe sisteme portabile hibride care încercau să revoluționeze formatul clasic de notebook. Din această clasă face parte şi un nou prototip al celor de la Intel.

Când s-au inventat consolelele portabile Nintendo DS, acestea au atras atenţia jurnaliştilor asupra unor noi metode de gaming. Reţeta a funcţionat atât de bine încât este prezentă şi la cele mai noi 3DS XL-uri, cu o rată de succes aflată în continuă creştere.

Inspirându-se parcă din hibridele recent lansate pe piaţă, Intel speră să revoluţioneze notebook-ul clasic prin prezenţa unui al doilea display pe capacul sistemului portabil. Acesta din urmă, nu este însă LCD sau LED, este un E-ink cu un consum infim de energie. În plus, nici măcar nu este la fel de mare precum cel frontal.

Ar putea fi considerat un compromis teribil de către unii utilizatori. De către cei care ştiu exact ce îşi doresc şi care conştientizează numărul foarte mare de scenarii în care este util, ar putea fi însă unealta ideală de productivitate. Este suficient de mare pentru a afişa un volum imens de informaţii statice sau pentru a vă ajuta să citiţi un eBook. Nu este exclus nici să-l folosiţi ca pe o poartă către vaste opţiuni de personalizare. Asociindu-i o imagine cu persoana iubită aveţi mari şanse ca aceea să fie acolo chiar şi atunci când laptopul este închis sau în standby. Mai mult decât atât, dacă profitaţi de tehnologia proprietară a celor de la Intel, intitulată connected standby, acelaşi panou E-ink poate afişa informaţii actualizate în tip real din diverse surse când laptopul este închis.

Posibilităţile, chiar dacă sună a clişeu, sunt infinite. Mă întristează în schimb faptul că nu ştim dacă un astfel de va deveni peste noapte un produs de serie de la Lenovo, Toshiba, Dell, HP, ASUS, etc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele