01 dec. 2014 | 15:55

Google Glass are viitor: ochelarii inteligenți vor fi dotați cu procesor Intel în 2015

ACTUALITATE
Google Glass are viitor: ochelarii inteligenți vor fi dotați cu procesor Intel în 2015

Deși la un moment dat nu se știa exact dacă proiectul Glass va continua, Google se pare că va lansa un nou model în 2015 dotat cu un procesor Intel.

google-glass-exploit-Babak-Parviz_thumb.jpg

Google Glass a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimul timp. Se spunea despre ochelarii inteligenți ai companiei din Mountain View că au un viitor nesigur, motiv pentru care numeroși dezvoltatori au renunțat la aplicațiile lor pentru Glass. Cel mai cunoscut dintre ei era Twitter. Reuters au contactat la un moment dat 16 dezvoltatori, iar dintre aceștia, nouă fie au spus că nu mai lucrează la aplicațiile lor, fie le retrăseseră complet. Mai mult decât atât, chiar Serghei Brin a apărut la un eveniment din Silicon Valley fără a purta Google Glass, fapt care i-a determinat pe unii să speculeze și mai mult.

Google Glass cu Intel Inside

Dar se pare că Google nu renunță la proiectul lor ambițios, iar anul 2015 aduce o schimbare majoră în ceea ce privește procesorul, notează The Verge citându-i pe cei de la Wall Street Journal. Google se pare că va începe o colaborare cu Intel, iar noile modele de Glass din 2015 vor beneficia de procesoarele cunoscutului producător. Aceasta nu este prima dată când un upgrade important este adus lui Glass. În trecut, Google a dublat memoria RAM a dispozitivului și a schimbat bateria, noul model având o autonomie cu 15% mai mare.

Google Glass va fi de acum încolo promovat din ce în ce mai mult ca un dispozitiv pentru muncă, o mișcare interesantă având în vedere planurile inițiale ale celor de la Google. Nu se știe încă ce procesor Intel va fi folosit, Verge sugerându-l ca potențial candidat pe cel folosit la brățara MICA. Indiferent de modelul pe care îl vom vedea, autonomia bateriei va fi probabil îmbunătățită considerabil.