28 apr. 2014 | 22:21

Inno3D GeForce GTX Titan Z HerculeZ Edition vine cu răcire proprietară

ACTUALITATE
Inno3D GeForce GTX Titan Z HerculeZ Edition vine cu răcire proprietară

Programul nVidia îi împiedică pe producători să altereze design-ul ultimelor plăci grafice propulsate de GPU-urile acestuia.

Inno3D Nvidia GeForce-GTX-Titan-Z-HerculeZ

Același lucru se întâmplă cu cele mai recente plăci grafice high-end, iar aici se numără și GeForce GTX 690, GTX Titan, și GTX Titan Black Edition. Aceleași set de reguli se pare că le are și cea mai recentă lansare a acestora, Nvidia Titan Z. Din fericire, există o serie de modalități prin care se poate adapta un sistem de răcire mai performant, care va putea fi instalat desigur de către utilizatorul care își achiziționează o astfel de placă.

Sistemul de răcire HerculeZ de la Inno3D este creat pentru a putea răci acest Titan Z, însă cel mai probabil acesta nu va putea fi livrat, instalat pe placă, direct de la producător. Cel mai probabil, pentru o sumă modică în plus față de cei 3000 dolari cât costă placa, în pachet vom găsi și varianta eficientă a sistemului de răcire, asemănător modului în care EVGA a împachetat și coolerul ACX cu Titan Black Edition, sau Gigabyte cu sistemul proprietar Windforce ce vine împreună cu varianta simplă GeForce Titan. Utilizatorul va trebui așadar să își folosească îndemânarea pentru a instala cooler-ul singur, idee cu care nu cred că toți sunt extrem de confortabili, având în vedere prețul pe care îl vor plăti pe produsul final.

Noul sistem de răcire de la Inno3D beneficiază de lamele fine din aluminiu, 10 heatpipe-uri de o grosime considerabilă pentru a trimite căldura către acele lamele, și trei ventilatoare independente, cu un diametru de respectiv 100/92/100 mm.

Inno3D-Nvidia GeForce-GTX-Titan-Z

Inno3d-Nvidia GTX-Titan-Z-HerculeZ