Gigabyte GeForce GTX Titan Black vine cu încă un sistem de răcire în pachet

Gigabyte GeForce GTX Titan Black vine cu încă un sistem de răcire în pachet

Nvidia nu permite partenerilor săi să intervină asupra sistemului de răcire de pe GTX Titan Black. Gigabyte are totuși o variantă și la această problemă.

Gigabyte-GTX-TITAN-BLACK-GHZ-1-1

Ei nu vor interveni asupra sistemului de răcire al plăcii sau asupra PCB-ului, însă vor lăsa utilizatorul să facă acest lucru. Mai exact, în cutia plăcii vor introduce un sistem de răcire WindForce, cel cu trei ventilatoare normale, și vor lăsa utilizatorul să ”decidă” dacă îl va înlocui pe cel standard.

Pare ca o manevră pentru a evita complicațiile legale și așa și este. Producătorul are dreptul să vândă acest bundle, iar utilizatorul poate folosi sistemul de răcire fără a pierde garanția. Desigur, se merge pe ideea că acel cumpărător este un cunoscător și poate înlocui cu ușurință sistemul de răcire. Pe de altă parte, doar cun cunoscător va achita aproape 900 de euro pentru această placă grafică.

Noul sistem de răcire este special conceput pentru această placă video, fiind capabil de a răci monstruosul GPU al acesteia, care are un TDP de aproape 600W. Sunt curios de performanțele pe care le poate oferi această placă, cu noul sistem de răcire, și sunt sigur că la momentul apariției ei în magazine, un pasionat va rula imediat benchmark-urile și va identifica diferențele de performanță și cele de temperaturi. Mai e puțin de așteptat până atunci, pentru că placa va fi disponibilă la retailerii online din Europa și Statele Unite de la finalul acestei luni.

Citește și: