Nvidia GeForce Titan-Z se îndreaptă spre retail, prețurile au fost confirmate

Nvidia GeForce Titan-Z se îndreaptă spre retail, prețurile au fost confirmate

Este oficial, Nvidia GeForce Titan-Z va fi lansată și pe piața de retail, unde va ajunge cu un preț mai mult decât exploziv.

Nvidia Titan-Z

Noul flagship deține două nuclee grafice din seria GK110, GPU-uri construite pe 28 nm, fiecare cu 2880 nuclee CUDA. Fiecare dintre cele două GPU-uri are acces la 6 GB memorie video GDDR5 cu un bus de 384 biți. În total, 5760 nuclee CUDA, un bus de 768 biți, și 12 GB memorie video. Spre deosebire de lungimea mai mare a lui Radeon R9 295X2, Titan-Z este mai limitată în dimensiuni și are răcire doar pe aer, cu un singur ventilator tip turbină.

Oricum, GeForce Titan-Z este cea mai puternică placă grafică a producătorului și necesită 3 slot-uri pentru montarea. Cei cu o carcasă miniITX sau chiar mATX, vor avea puțin de furcă pentru a o face să încapă în sistem, asta dacă vor reuși să închidă capacul carcasei și nu va trebui să decupeze din ea.

Chiar dacă GeForce Titan-Z este disponibilă în retail și va avea performanțe excelente pentru gaming-ul 4K, Nvidia targhetează această placă mai mult pentru profesioniști și pentru dezvoltatorii de software sau pentru cei care rulează aplicații care necesită o putere de procesare deosebit de mare pe nuclee CUDA.

Placa va fi disponibilă începând cu data de 29 aprilie 2014 și va avea un preț de… 2999 dolari! Portofelul meu tocmai s-a ascuns într-un colț și și-a spus rugăciunile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: