IFA 2014 – Ce pregătesc giganții tehnologiei (2) [PREVIEW]

IFA 2014 – Ce pregătesc giganții tehnologiei (2) [PREVIEW]

După ce ieri v-am spus ce pregătesc Samsung, LG și Sony pentru IFA 2014, Târgul de Tehnologie de la Berlin, care începe săptămâna aceasta, vă aducem și planurile celorlalți producători.

IFA GPC 2014 Belek

Asus, Lenovo, Huawei sau Nokia vor aduce dispozitive noi la IFA 2014. Nu sunt singurii, deoarece la târg vor fi nenumărați expozanți, dar am decis să vă spunem ce urmează să apară în această toamnă.

Citiți mai multe despre ce vor lansa Samsung, Sony și LG. 

Asus

Asus se concentrează la IFA 2014 pe domeniul dispozitivelor purtabile. După o campanie de teasing care a ținut mai bine de o săptămână, am aflat că Asus va lansa ZenWatch, primul ceas inteligent din portofoliul taiwanezilor.

Pe 3 septembrie, Asus va prezenta lumii toate detaliile despre ZenWatch. Potrivit șefilor companiei, acesta va costa sub 200 de dolari și va fi lansat inițial în SUA și pe câteva piețe selectate în luna octombrie.

asus-zenwatch-reveal-100410546-primary.idge

Asus ZenWatch va rula Android Wear, va avea comenzi vocale și recunoașterea discursului va fi disponibilă doar în engleză inițial, ceea ce va limita disponibilitatea lui pe piața din România, de exemplu.

De asemenea, e posibil, dar șansele de a confirma acest lucru sunt minore, ca Asus să aducă și PadFone X Mini, un hibrid între un telefon și o tabletă. Prima generație, Padfone Mini, cu un telefon de 4 inci și o tabletă de 7 inci, a fost făcută publică la CES 2014.

Huawei

Huawei va avea un eveniment pe 4 septembrie, la ora 15.00, la care playtech.ro va fi prezent.

Primul telefon despre care avem detalii este habletul Huawei Ascend 7, care va avea un ecran de 6 inci Full HD, o cameră foto de 13 megapixeli cu bliț și o cameră frontală de 5 megapixeli. Va avea un procesor produs de către Huawei, HiSilicon Kirin 920, care va avea opt nuclee, câte patru de tip Cortex A15 și câte patru Cortex A7. Autonomia va fi asigurată de un acumulator de 4.000 de miliamperi.

Despre telefon mai știm că va avea 2 GB de RAM și 16 GB de stocare.

Huawei practic a confirmat această lansare odată cu teaserul 7 Mates for 7 Dreamers, pe care-l puteți urmări mai jos.

Se zvonește că Huawei are în pregătire și un Ascend P7 cu ecran de safir, dar vom vedea dacă îl vor afișa la Berlin.

Lenovo

Lenovo practic a anunțat astăzi ce va lansa la IFA 2014, iar playtech.ro a și scris despre acest lucru.

Lenovo Vibe X2 va fi probabil cel mai puternic terminal al chinezilor. Lenovo Vibe X2 este un smartphone cu ecran de 5 inci full HD, cu procesor octa-core la frecvență de 2,2GHz, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 32GB. Camera principală va avea 13 megapixeli și cea frontală va fi de 5 megapixeli. Pe 4 septembrie, Lenovo va prezenta oficial acest dispozitiv.

De asemenea, Lenovo va prezenta și ThinkPad Helix 2 și IdeaTab S8. IdeaTab e o tabletă cu Android, iar ThinkPad e un ultrabook 2/1 cu une cran de 11,6 inci, care se poate extrage, pentru a deveni o tabletă.

ThinkPad Helix 2 va avea, potrivit Notebook Italia, 8 GB de RAm, 256 de GB de stocare prin SSD și un ecran Full HD.

Tableta va avea 8 inci, va rula pe o arhitectură Intel Atom Z3745 Bay Trail, 2 GB de RAM, 16 GB de stocare și va avea un display HD sau Full HD.

Nokia

Microsoft va sosi la IFA 2014 cu câteva telefoane din seria Lumia, unele dedicate pasionaților de selfie.

Lumia 730 se anunţă a fi o variantă un pic mai capabilă a Lumia 720. Preţul pentru el, fără abonament, se pare că va fi de aproximativ 240 de dolari. Va fi disponibil într-o variantă dual SIM, transformându-l în candidatul perfect pentru cei care vor să scape de două telefoane, unul personal şi unul de muncă.

Ca specificaţii, pe partea din spate se regăsește o cameră de 6,7 megapixeli cu lentile Carl Zeiss, iar ecranul HD are o diagonală de 4,7 inci. De procesare se va ocupa o combinaţie între un Qualcomm Snapdragon 400, 1GB de memorie RAM şi un spațiu intern de stocare de 8GB.

Punctul de interes maxim al acestui model este camera frontală de 5 megapixeli, o unealtă ideală pentru care care nu lasă să treacă o zi fără un selfie de calitate. Pe lângă declanşatorul digital de captură, nu se ştie momentan dacă va avea şi un buton hardware dedicat pentru aceeaşi activitate, deşi este foarte probabil.

Despre Lumia 830 știm și mai puține, doar că va avea o carcasă care se poate scoate, o baterie înlocuibilă și un slot microSD. De asemenea, va avea o cameră PureView.

Ecranul va avea 4,7 inci, rezoluția 1280×720 de pixeli și procesorul ar putea fi un Qualcomm Snapdragon 801, ceea ce va duce telefonul în zona cea mai de jos a clasei high-end, din cauza ecranului.

 

Citește și: