Huawei lovește direct în planurile Microsoft: Windows Phone nu aduce bani

Huawei lovește direct în planurile Microsoft: Windows Phone nu aduce bani

Dacă nu v-aţi lămurit până la această oră, merită să ştiţi că doar Nokia a făcut o sumă decentă de  bani din vânzarea de telefoane cu Windows Phone.

Huawei Ascend G7 (19)

Nu este nici pe departe prima oară când o companie s-a plâns de popularitatea platformei Windows Phone la aşa un nivel încât profitul din astfel de dispozitive tinde să fie inexistent. Este adevărat că Samsung, HTC sau au mai lansat în ultimii ani gadgeturi cu WP8, dar acestea s-au vândut într-un procent infim în comparaţie cu un Lumia 520, de exemplu.

Huawei WIndows Phone Smartphone

După ce au anunţat planuri pentru un smartphone dual boot cu Windows Phone şi Android, cei de la Huawei au renunţat la toate proiectele ce vizează platforma Microsoft. Nu de alta, dar nu sunt profitabile. Într-un interviu recent acordat celor de la The Seattle Times, Joe Kelly, directorul de promovare internaţională al brandului chinezesc, a ţinut să detalieze un pic planurile companiei din care face parte şi motivul pentru care telefoanele cu Windows nu sunt prioritare. „Nu am făcut nici un ban din Windows Phone. Nimeni nu a făcut vreun ban din Windows Phone“, a spus acesta.

În teorie, Microsoft nu prea are de ce să-şi facă griji la auzul acestei veşti, având în vedere că la începutul acestui an a anunţat noi parteneri pe hardware pentru producţia de telefoane inteligente. Printre aceştia din urmă se numără Foxconn, Lenovo, ZTE şi alţii. Rămâne acum să vedem dacă ideea de unificare funcționează.

Citește și: