Dropbox va ajunge în curând și pe Windows Phone

Dropbox va ajunge în curând și pe Windows Phone

Microsoft și Dropbox tocmai au anunțat parteneriatul în ceea ce privește integrarea cu Office cât și pentru soluțiile de stocare online.

Dropbox

Utilizatorii de Windows Phone vor fi astfel încântați să afle că va exista o aplicație oficială pentru Dropbox pe dispozitivele lor. Cei care preferă soluția de stocare menționată nu vor mai trebui să folosească alternative precum CloudSix pentru a își accesa fișierele din Dropbox. Momentan avem doar o confirmare că ”aplicația este pe drum” și probabil vor mai trece câteva luni până când aceasta va fi disponibilă oficial în magazinul de aplicații Windows Phone. Sperăm că aceasta va ajunge mai devreme și nu mai târziu, așa cum s-a întâmplat de altfel cu multe din versiunile aplicațiilor oficiale pentru diverse rețele de socializare cunoscute.

Alternativele la Dropbox pentru platforma celor de la Microsoft funcționează destul de bine. Există însă numeroase probleme de compatibilitate, de afișare pe mai multe dispozitive și chiar de sincronizare cu serviciul de stocare. Cele mai cunoscute probleme sunt și dublarea fișierelor în spațiul clientului, pentru că aplicația nu comunica corect cu serverele oficiale Dropbox. Aici este de vină API-ul serviciului care ori nu a fost suficient de maleabil ori nu era compatibil cu instrucțiunile sistemului de operare de pe care rula. Sper că aceste probleme vor fi de domeniul trecutului în câteva luni, și probabil vom avea și o aplicație pentru Instagram de exemplu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: