HTC Re Camera îți înregistrează viața fără să îți distragă atenția de la ea [VIDEO]

HTC Re Camera îți înregistrează viața fără să îți distragă atenția de la ea [VIDEO]

În cadrul evenimentului Double Exposure din New York, HTC a prezentat noul HTC Desire Eye, dar și camera HTC Re Camera. Noi am fost prezenți la eveniment!

DSC_0033

HTC Re Camera se aseamănă cu o cameră Go Pro sau cu un Sony Action Cam. Diferența? Este construită pentru publicul larg. ”HTC Re Camera este un nou tip de dispozitiv care ne ajută să ne bucurăm de evenimente, dar și să le înregistrăm”, a declarat Jason Mackenzie, președinte HTC America.

HTC Re Camera este un dispozitiv care, aparent, are o formă ciudată. Senzorul de 16MP este învelit într-o carcasă din plastic lucios cu formă de periscop. Totuși, după prima atingere este foarte ușor să-i înțelegi designul. HTC Re Camera se potrivește perfect în mână și este foarte ușor de folosit. Taiwanezii de la HTC au gândit camera pentru folosirea de zi cu zi. Are numai două butoane și încape în orice buzunar sau în orice poșetă.

Butonul de deasupra face fotografii, dacă este apăsat scurt și începe să filmeze full HD dacă este apăsat lung. Butonul inferior poate fi acționat cu ușurință cu degetul arătător și declanșează filmarea în slow-motion, la 120 de cadre pe secundă, la rezoluție HD.


Gadgetul nu se închide niciodată, ci ”doarme”, din când în când. Mai exact, este dotat cu un senzor care simte când utilizatorul îl ia în mână și se trezește aproape instant.

Nu are display, ci doar un LED care își schimbă culoarea (roșu pentru filmare normală, albastru pentru slow-motion) pentru a nu distrage atenția. Cum ești sigur că ai surprins ce trebuie cu Re Camera? Pur și simplu ochești și apeși butonul. Dispozitivul are o lentilă wide-angle de 146 de grade.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/HTC Re Camera/”/]

HTC Re Camera pentru orice dispozitiv, dar nu chiar pentru toată lumea

HTC Re Camera este menită să fie un action cam pentru toată lumea, nu doar pentru temerari. Este rezistentă la apă și praf și are un design prietenos și ”cool”. Camera se conectează direct la smartphone-urile cu Android și iOS cu ajutorul unei aplicații și poate filma până la o oră și patruzeci de minute la o singură încărcare.

Poate fi folosită pentru selfie-uri, aniversări, sporturi de acțiune sau plimbări în parc. Totuși, HTC Re Camera are un preț de 200 de dolari. Taiwanezii vor trebui să convingă utilizatorii că, pe lângă un smartphone, au nevoie și de un dispozitiv special pentru a face fotografii și pentru a filma la evenimente.

Gadgetul este, cu siguranță, unul foarte interesant și HTC a descoperit un nou mod de a inova. Totuși, calitatea imaginilor nu se ridică încă la nivelul unora făcute cu anumite smartphone-uri. Spun ”încă” deoarece reprezentanții HTC promit update-uri software pe viitor și acestea ar putea îmbunătăți partea de procesare.

Cea mai interesantă funcționalitate care va ajunge pe HTC Re Camera este cea de live streaming. Taiwanezii au un parteneriat cu YouTube și, în câteva luni, utilizatorii vor putea să transimtă în direct activitățile lor de zi cu zi.

DSC_0073