HTC Desire Eye, cel mai bun smartphone pentru selfie [VIDEO]

HTC Desire Eye, cel mai bun smartphone pentru selfie [VIDEO]

HTC a lansat, joi seară, în cadrul evenimentului Double Exposure, din New York, smartphone-ul HTC Desire Eye, cel mai bun telefon pentru selfie-uri. Noi am fost prezenți la eveniment!

DSC_0014

Taiwanezii de la HTC au început evenimentul cu o promisiune. Mai exact, Peter Chou, CEO al HTC, a explicat că evenimentul Double Exposure marchează ”o piatră de hotar pentru HTC. Și acesta este începutul”.

Sub sloganul ”reimagining HTC”, Jonah Becker, președintele de design industrial, a prezentat experiența Eye, o unealtă software pentru fotografii, care mărește posibilitățile pe care le oferă camera foto frontală. De exemplu, cu Eye, selfie-urile se fac automat în momentul în care camera frontală este activată.


Există și posibilități de control vocal (cheese pentru fotografie și action pentru clipuri video), o opțiune numită Split Capture, care permite folosirea simultană a ambelor camere, Crop Me, care te decupează din selfie și te lipește pe imaginea prinsă de pe camera principală, dar și o funcție foarte ciudată, numită Face Fusion, care combină trăsăturile a două persoane într-un singur portret.

Cea mai impresionată funcționalitate a software-ului Eye este funcția de Face Tracking. Aceasta îi permite telefonului să îți urmărească fața în momentul în care ești într-un apel telefonic și, mulțumită camerei wide-angle, te poziționează mereu în centrul imaginii, chiar dacă te miști. Mai interesant este că tehnologia permite urmărirea simultană a patru fețe pe care le încadrează în chenare separate.

Software-ul Eye va fi disponibil pe HTC One M8 mulțumită unui upgrade, însă acesta vine gata instalat pe noul smartphone HTC Desire Eye.

DSC_0045

HTC Desire Eye, un telefon pentru selfie-ul perfect

Cum selfie-urile au devenit o parte importantă din viața noastră, cei de la HTC au decis să intre în hora auto-portretelor digitale cu un nou smartphone.

HTC Desire Eye este un smartphone cu o carcasă din policarbonat. Aceasta încadrează un display full HD de 5,2 inch și două camere foto, de 13 MP. Cele două camere sunt acompaniate de blițuri duale, care garantează naturalețea culorilor, indiferent de condițiile de lumină.

În afară de camerele foto, smartphone-ul HTC Desire Eye are aceleași specificații tehnice ca și HTC One M8. Mai exact, un procesor Snapdragon 801 tactat la 2,3Ghz și o memorie RAM de 2GB. HTC Desire Eye este și resistent la apă și dispune de sunet BoomSound. Telefonul vine cu Android 4.4 preinstalat, peste  care taiwanezii au aplicat interfața HTC Sense.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/HTC Desire Eye/”/]

HTC Desire Eye la prima impresie

Smartphone-ul este  foarte bine construit și, cu toate că este destul de mare, poate fi ținut destul de ușor în mână. Asta se datorează policarbonatului care oferă o aderență foarte bună.

Designul este foarte reușit și nu se depărtează de restul gamei Desire de la HTC. Smartphone-ul este ușor și subțire și dispune și de un buton dedicat pentru camera foto. Performanța este foarte bună și configurația garantează o experiență fără cusur, indiferent de aplicațiile rulate.

Nu am putut testa foarte mult camerele foto, însă par să fie desrtul de performante. Într-un mediu slab iluminat, am reușit să fac fotografii destul de bune. Ce am observat, însă, este că nivelul de zgomot este destul de mare, indiferent de camera foto folosită (frontală sau principală).

Ecranul este foarte luminos și are un contrast puternic. Am apreciat naturalețea culorilor și display-ul e similar cu cel de pe HTC One M8.

DSC_0092