GoPro Hero4 e oficială și rezolvă toate minusurile de până acum: filmare 4K și ecran tactil

GoPro Hero4 e oficială și rezolvă toate minusurile de până acum: filmare 4K și ecran tactil

GoPro Hero4 va fi o cameră impresionantă pentru acțiune, capabilă să filmeze 4K la 30 de cadre pe secundă și va fi disponibilă în două versiuni. Compania are și un al treilea model mai ieftin, denumit „Hero“.

gopro hero 4

GoPro Hero4 înlocuiește vechea gamă și acum este confirmată oficial de companie și vine cu toate acele dotări de care avea nevoie. Livrările încep din 5 octombrie și va fi disponibilă în două versiuni: Silver și Black, fiind diferențe între ele, și acestea vor fi acompaniate de modelul Hero mult mai ieftin, dar și mai slab dotat. Compania GoPro se laudă cu capacitățile camerei printr-un videoclip impresionant publicat pe YouTube.

GoPro Hero4, preț și dotări

GoPro Hero4 Black va fi cea mai bună versiune și va costa 500 de dolari. Aceasta va filma 4K cu 30 de cadre pe secundă, de două ori mai multe decât la modelul Hero3, la rezoluție 2,7K cu 50 de cadre pe secundă, 1440p la 80 de cadre pe secundă şi 1080p sau mai puțin cu 120 de cadre pe secundă. Versiunea GoPro Hero4 Silver costă 400 de dolari și filmează cu o cadență mai mică.

Astfel, GoPro Hero4 Silver filmează 4K la 15 cadre pe secundă, 2,7K la 30 de cadre pe secundă, 1400p la 48 de cadre pe secundă, 1080p la 60 de cadre pe secundă, 960p la 100 de cadre pe secundă şi 720p la 120 de cadre pe secundă. Fotografiază la rezoluție de 12 megapixeli.

gopro hero 4 2

Atât GoPro Hero4 Silver, cât și Black sunt gândite să capteze mai multă lumină și să fotografieze mai bine, pe lângă capacitățile de filmare. Mai mult, GoPro Hero4 Silver are și un ecran tactil pentru a modifica rapid setările sau pentru a naviga printre videoclipuri. Ambele camere vor dispune de conectivitate WiFi și Bluetooth pentru a fi conectate la telefon sau tabletă.

Pentru GoPro Hero4 a fost îmbunătățită și captarea audio, iar obiectivul poate fi setat în trei moduri: Ultra Wide, Medium şi Narrow, în funcţie de ce necesități are utilizatorul. De asemenea, există control manual pentru filmare şi fotografiere, putând ajusta valoarea ISO, balansul de alb sau viteza de declanșare. Există și funcționalitatea HiLight Tag pentru a marca momentele importante în filmări, dar şi QuikCapture: camera și înregistrarea video pornesc cu apăsarea unui singur buton.

Un videoclip realizat de Philip Bloom, producător video, folosind GoPro Hero4

GoPro Hero, un „erou“ mai ieftin

GoPro are și modelul Hero. Această cameră oferă performanţe scăzute faţă de celelalte camere, dar și prețul este mult mai mic: 130 de dolari. GoPro Hero va fi disponibilă în nuanța de gri şi este capabilă să înregistreze videoclipuri la rezoluție full HD cu 30 de cadre pe secundă și 720p cu 60 cps. Utilizatorii pot fotografia la o rezoluție de 5 megapixeli, ba chiar și în rafală la cinci cadre pe secundă.

Sony, Panasonic, mai nou și Polaroid și HTC sunt companii rivale pentru GoPro. Videoclipurile realizate cu astfel de camere au devenit tot mai populare, iar aceste produse au ajuns folosite și în drone. Mai mult, filmarea 4K este un plus pentru următorii ani, când toate echipamentele vor trece pe acest standard. Ofera GoPro actuală este accesibilă aici.

Videoclipul oficial GoPro – disponibil în toate rezoluțiile