04 nov. 2014 | 18:24

HP lansează un laptop ultra-subțire pentru gaming

ACTUALITATE
HP lansează un laptop ultra-subțire pentru gaming

HP vrea să se remarce în sectorul laptop-urilor pentru gaming și a lansat modelul Omen, intenționat a fi un competitor direct pentru Razer Blade.

hp omen

Laptop-urile pentru gaming s-au bucurat de un succes neașteptat în ultimul timp iar HP este una dintre companiile care intenționează să se afirme puternic în viitorul apropiat în acest sector. HP nu a reușit să se impună până acum prin producerea unor laptop-uri pentru gaming extrem de performante, dar odată cu lansarea lui Omen lucrurile s-ar putea schimba.

Omen este un laptop special creat pentru gaming, foarte subțire și cu un ecran de 15 inci. Grosimea lui Omen este, mai exact, de 19.9 milimetri, destul pentru a fi plasat în aceeași categorie cu Razer Blade. Cei de la HP aparent au proiectat Omen pentru ca acesta să aibă parte de o aerisire optimă. Ea ar fi realizată prin absorbirea aerului prin partea de jos a dispozitivului și eliminarea acestui în așa fel încât mâinile utilizatorului să nu fie deranjate în niciun moment. Aceasta ar face posibilă rulare procesorului Intel la viteză maximă pentru perioade mai îndelungate de timp.

collage hp

Omen are o carcasă din aluminiu, mată, observându-se atenția la detaliu de care au dat dovadă cei de la HP în realizarea acestui device. Balamaua dintre ecran și corpul principal a fost cromată, având acum un aspect futurist. Pentru a vă feri cât mai mult de cabluri, toate porturile au fost plasate pe parte din spate a laptopului. Pe tastatură sunt șase taste care pot fi configurate după gusturile utilizatorului, la fel ca și luminile pentru tastatură.

Ca hardware, Omen va avea un procesor Intel Core i7 și o placă video Nvidia GTX 860M alături de 8GB de memorie RAM și alți 128GB SSD. Dacă acestea nu vă sunt de ajuns, Intel vă permite să îmbunătățiți configurația adăugând mai multă memorie, o altă placă video etc. HP Omen va porni de la un preț de 1500 de dolari.