Microsoft lansează o nouă reclamă „Siri vs. Cortana“ și are cele mai bune argumente

Microsoft lansează o nouă reclamă „Siri vs. Cortana“ și are cele mai bune argumente

Microsoft continuă seria de reclame în care își compară produsele cu cele ale Apple sau Samsung. Mai nou, livrează una foarte bună cu Siri vs. Cortana.

siri cortana versus

Siri este cel mai popular asistent digital din prezent, dar Microsoft are un contracanditat foarte bun sub forma Cortana. Odată cu noua reclamă, Microsoft promovează și HTC One M8 for Windows. Videoclipul de mai jos începe cu Siri, care se uită în oglindă și își laudă frumusețea.

Citește și: HTC anunță One M8 for Windows. Este același telefon, dar folosește Windows Phone 8.1

HTC One M8 for Windows, prin vocea Cortana, își laudă designul, carcasa din aluminiu și difuzoarele frontale BoomSound. Acestea sunt cele mai bune de pe un telefon, iar acum au ajuns în lumea Windows Phone. Finalul este marcat de replica lui Siri. „Eu am un singur difuzor și stau pe el“, spune asistentul digital al Apple.


E o reclamă suficient de bun ca să te facă să schimbi ecosistemul? Puțin probabil, dar Cortana este un asistent digital foarte bun. Singura mare problemă e că nu este disponibil decât în engleză și chineză, suportul extins urmând să fie oferit în următorii ani. Totuși, beneficiază de o integrare mai mare în sistemul de operare decât Siri și oferă rezultate, în unele situații, chiar mai bune. Siri are însă un avans de trei ani pe piață.

Cât despre stilul acesta de promovare a produselor, nu este nicidecum al Microsoft. În fapt, Apple a pornit trendul cu campania „Mac vs PC“, la mijlocul anilor 2000. De o parte este „PC“, un actor care întruchipează un corporatist cu ochelari utilizator de PC cu Windows. De partea cealaltă este „Mac“, un tânăr îmbrăcat casual, utilizator de computer Apple cu Mac OS și capabil de tot felul de sarcini multimedia. Cel mai mare minus al PC era Vista, cel mai mare plus al Mac că… funcționează mereu.

Descoperă povestea Mac vs. PC pe Playtech

Citește și: