Familia Google Nexus 2014: Lollipop, Nexus 6 și Nexus 9

Familia Google Nexus 2014: Lollipop, Nexus 6 și Nexus 9

Google a anunțat noua versiune de Android, numită Lollipop și noile dispozitive Google Nexus 6 și Google Nexus 9.

Nexus-Family

Google a anunțat Android 5.0 Lollipop, noua evoluție a sistemului său de operare, care arată mai bine și are funcții mai inteligente. Adevărul are un preview cu sistemul de operare.

De asemenea, gigantul online, așa cum ne-a obișnuit, a lansat mai multe dispozitive care să demonstreze cum poate să funcționeze sistemul de operare. Google Nexus 6 e un telefon produs de Motorola, Google Nexus 9 e o tabletă produsă de HTC, iar Google Nexus Player e un box de streaming de filme și muzică produs de Asus.

Android Lollipop

Așa cum știam deja de ceva luni, noua versiune de Android se va numi L. Am descoperit și cuvântul integral de la care venea L – Lollipop. E o schimbare de design și funcționalități pe care o aduce Google, iar Adevărul și Playtech au testat-o deja.

Veți descoperi pe Android Lollipop noul design numit Material Design, pe care l-ați văzut deja l Google Now sau la Google Chrome, dacă le-ați actualizat pe Android.

De asemenea, are un sistem nou de notificări, cu filtre inteligente și notificări la care putem răspunde. Lollipop e un sistem de operare făcut să ruleze pe mai multe dispozitive, să fie un pic mai flexibil, iar dezvoltatorii au 5.000 de API-uri la care pot apela.

De asemenea, Lollipop mai are, conform comunicatului Google, un nou feature de economisire de energie, care va prelungi autonomia dispozitivului cu 90 de minute.

Google Nexus 6

E dezvoltat împreună cu Motorola și este acel uriaș Shamu despre care se vorbea pe internet. Are un cadru cu un contur din aluminiu, un ecran Quad HD de 6 inci și o cameră foto de 13 megapixeli. Pentru prima oară în istorie, Nexus devine un dispozitiv phabletă, aproape de nișă. El va rula Android Lollipop în standard.

Ecranul are în față și două difuzoare pentru un sunet bun, iar dispozitivul are și Turbo Charger, adică se încarcă în 15 minute cât să reziste pentru șase ore.

Procesorul este unul Qualcomm Snapdragon 805, quad-core, la 2,7 Ghz, capacitatea de stocare va fi de 32 și de 64 de GB, iar bateria are 3.220 de miliamperi.

Comenzile vor putea fi făcute la finalul lui octombrie.

Screen Shot 2014-10-15 at 19.14.39

Google Nexus 9

E o tabletă făcută împreună cu HTC și are un ecran de 9 inci. E destul de mică pentru a fi ținută într-o mână și are un spate din plastic cauciucat, așa cum am văzut și pe generația de anul trecut.

Sosește împreună cu o tastatură magnetică, care se atașează cu ușurință și o putem ține la diferite unghiuri.

Bateria are 6.700 de miliamperi, camera foto este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 1,6 megapixeli. Procesorul este Nvidia Tegra K1, la 2,3 ghz, iar

N9-grid1-lcapacitatea de stocare va fi de 16 și 32 de GB.

Google Nexus Player

E un box de Android TV, care rulează aplicațiile, jocurile din Android, dar funcționează pentru televizorul nostur.

E o consolă rotundă, cu o formă elegantă, care are și o telecomandă, dar și un controller de tip joystick pentru jocuri, creat de către Asus. Asus Nexus Player va fi un dispozitiv de streaming de filme, muzică și videoclipuri.

player-grid2-l

Precomandă Google Nexus

Dispozitivele vor fi la precomandă începând cu 17 octombrie și în magazine din 3 noiembrie. Android Lollipop 5.0 va fi disponibil pe Google Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player și în următoarele săptămâni va sosi cel puțin pentru Google Nexus 7, Google Nexus 10 și toate dispozitivele Google Play Edition produse de HTC sau Samsung.

Citește și: