Google a devenit mai eficient în a ascunde filmele piratate

Google a devenit mai eficient în a ascunde filmele piratate

După cea mai recentă schimbare a regulilor de indexare de conţinut online, Google se pare că nu vă va mai oferi acces nestingherit către filme piratate.

google anti-piraterie

La nivel global se duce o luptă acerbă împotriva pirateriei online. Cu toate acestea, pentru mult timp, Google a fost considerat capul răutăţilor. Nu de alta, dar era suficient să introduci numele celui mai recent hit de la Hollywood urmat de cuvintele free download şi erai întâmpinat de o varietate de opţiuni, multe dintre ele ilegale.

Situaţia se pare că s-a schimbat semnificativ de aproximativ o săptămână. După ce au fost implementate noi criterii de indexare a paginilor web, site-urile cu filme piratate au avut de suferit. Google a avut din totdeauna un algoritm pentru îndepărtarea link-urilor marcate de DMCA – Digital Millenium Copyright Act, dar doar după ultimul update a început să facă masiv victime.

Cei de la SearchMetrics, printr-un studiu independent, au asociat nişte cifre noii performanţe Google şi acestea arată foarte bine pentru casele de discuri şi studiourile de film. Aparent, unele site-uri au înregistrat o scădere şi de 98% în expunerea printre rezultatele la căutare. A fost creat şi un top 30 al celor mai afectate adrese din care nu lipsesc „giganţii“ industriei: Torrentz.eu, KickassTorrents, .

Ideea de bază a fost simplă. „Printre site-urile pierzătoare există adrese care aveau link-uri către filme, seriale TV şi muzică. Site-uri precum movie4k.to care a pierdut 98% din expunerea sa SEO avea multe cuvinte cheie pierzătoare precum «Download free movies», «Watch [nume film] online free», «Movies Download» şi altele similare“, a comunicat SearchMetrics.

În mod normal, cei care au dezvoltat o au deja o listă cu adresele de pe care să-şi descarce cele mai noi filme şi albume. De acum înainte însă „amatorii“ care se bazau pe Google vor avea un pic mai mult de muncă până vor ajunge la o sursă ilegală pentru cel mai nou film de la Hollywood.

Citește și: