Google a devenit mai eficient în a ascunde filmele piratate

, 29 Oct, 10:00

După cea mai recentă schimbare a regulilor de indexare de conţinut online, Google se pare că nu vă va mai oferi acces nestingherit către filme piratate.

google anti-piraterie

La nivel global se duce o luptă acerbă împotriva pirateriei online. Cu toate acestea, pentru mult timp, Google a fost considerat capul răutăţilor. Nu de alta, dar era suficient să introduci numele celui mai recent hit de la Hollywood urmat de cuvintele free download şi erai întâmpinat de o varietate de opţiuni, multe dintre ele ilegale.

Situaţia se pare că s-a schimbat semnificativ de aproximativ o săptămână. După ce au fost implementate noi criterii de indexare a paginilor web, site-urile cu filme piratate au avut de suferit. Google a avut din totdeauna un algoritm pentru îndepărtarea link-urilor marcate de DMCA – Digital Millenium Copyright Act, dar doar după ultimul update a început să facă masiv victime.

Cei de la SearchMetrics, printr-un studiu independent, au asociat nişte cifre noii performanţe Google şi acestea arată foarte bine pentru casele de discuri şi studiourile de film. Aparent, unele site-uri au înregistrat o scădere şi de 98% în expunerea printre rezultatele la căutare. A fost creat şi un top 30 al celor mai afectate adrese din care nu lipsesc „giganţii“ industriei: Torrentz.eu, KickassTorrents, .

Ideea de bază a fost simplă. „Printre site-urile pierzătoare există adrese care aveau link-uri către filme, seriale TV şi muzică. Site-uri precum movie4k.to care a pierdut 98% din expunerea sa SEO avea multe cuvinte cheie pierzătoare precum «Download free movies», «Watch [nume film] online free», «Movies Download» şi altele similare“, a comunicat SearchMetrics.

În mod normal, cei care au dezvoltat o au deja o listă cu adresele de pe care să-şi descarce cele mai noi filme şi albume. De acum înainte însă „amatorii“ care se bazau pe Google vor avea un pic mai mult de muncă până vor ajunge la o sursă ilegală pentru cel mai nou film de la Hollywood.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

ei ce sa-ti explic, mare branza, daca vreau filme gratuite si caut asa ceva regulat nu mai caut cu google ci ma duc exact pe site urile unde gasesc torentele de obicei, gen filelist sau the piratebay. asta e asa de ochii lumii gen, cum e vorba aia:
noi ne facem ca muncim si voi va faceti ca ne platiti.

Voi chiar credeti tot ce se publica?
Ia dati pe Google un nume de film urmat de cuvantul: „Torrent” sa vedeti ca nu s-a schimbat nimic.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail