28 oct. 2014 | 17:17

Google este de părere că utilizatorii se vor atașa de phablet-uri dacă le vor încerca

ACTUALITATE
Google este de părere că utilizatorii se vor atașa de phablet-uri dacă le vor încerca

Google nu este străin de smartphone-urile cu un ecran mare și a demonstrat acest lucru de-a lungul timpului cu seria Nexus, al cărui ecran a mai câștigat puțin în diagonală cu fiecare model nou lansat.

Google-Nexus-6

Google Nexus 6 este însă primul care poate intra în categoria acelor telefoane numite phablet-uri cu o diagonală a ecranului de 5.9 inci. Este așadar pe același segment ca Note 4. Compania este de părere că utilizatorii vor îndrăgi un phablet de îndată ce vor avea ocazia să îl folosească, în ciuda dimensiunilor sale relativ mari și a spus asta dintr-o postură oficială într-o discuție cu cei de la CNET.

”Dacă le dai un phablet pentru o săptămână, 50% din acele persoane vor spune că le place și nu vor dori să se întoarcă la un ecran mai mic.” spune David Burke, Engineering VP la Android.

Sunt de acord cu el, după o săptămână de utilizare aș prefera un phablet cu un ecran aproape de 6 inci pentru comoditatea cu care lucrezi cu el. Într-adevăr este puțin mai greu de ținut în mână, și nu încape în anumite buzunare însă un ecran mare are multe de oferit. Mai știu de asemenea că Google nu este primul care spune aceste lucruri și nu că ar conta acest lucru, însă aceleași afirmații, identice chiar, le-a făcut și Samsung la lansarea primului său Note.

La urma urmei referitor strict la dimensiunea telefonului aceasta este o chestie de preferință personală și nu trebuie motivată.