Cum a ajuns Game of Thrones să-şi depăşească recordurile de piraterie?

Cum a ajuns Game of Thrones să-şi depăşească recordurile de piraterie?

Cu surle, trâmbiţe şi o campanie de marketing de invidiat a reînceput , serialul cel mai piratat din istorie.

game-of-thrones torrent piraterie torrentfreak

La momentul publicării primului episod de Game of Thrones din sezonul nou în serviciul HBO Go, interesul pentru acesta a fost atât de mare, încât aplicaţia aferentă a devenit nefuncţională. Pe partea de piraterie, de popularitate îl deţinea ultimul episod din sezonul trecut, când acesta a fost partajat simultan pe un singur tracker, de 171.572 de persoane. În 2014, acele cifre fabuloase sunt depăşite detaşat.

În prima zi de la apariţia online, 1,5 milioane de internauţi au descărcat al doilea episod din acest sezon. Mai mult decât atât, acelaşi episod a depăşit recordul platformei pentru cel mai mare număr de oameni care partajează acelaşi conţinut pentru o perioadă de timp. Recordul a fost depăşit pe tracker-ul Demonii cu o valoare de peste 192.418 indivizi. Dintre aceştia, 145.594 au terminat de descărcat fişierul în cauză, în timp ce 47.824 erau încă la partea de descărcare.

Ca de fiecare dată, aceste statistici provin de la publicaţia online TorrentFreak, care clasifică aceste numere incredibile ca fiind fără precedent. Ca o comparaţie, episodul doi, pe lângă faptul că a obţinut coroana absolută pe marginea acestui subiect, a strivit efectiv primul episod din acest an, care se lăuda cu doar 140.000 de surse simultane pentru un singur volum de date.

În cazul intrării într-o buclă de popularitate, rămâne acum să vedem dacă nu cumva episodul al treilea va duce cifrele enunţate mai sus la un cu totul alt nivel.

Citește și: