05 aug. 2014 | 17:05

Motorola Moto X, actualizare la Android L

ACTUALITATE
Motorola Moto X, actualizare la Android L

Unul dintre cele mai interesante smartphone-uri de anul trecut, Motorola Moto X, va primi update la Android L, următoarea versiune a sistemului de operare.

978x0

Punit Soni, vicepreședinte de produs la Motorola a confirmat pe Google+ că Motorola Moto X va primi actualizare la Android L. Moto X e primul dispozitiv scos de Motorola după achiziția de către Google, potrivit GsmArena. Între timp, compania a fost vândută către Lenovo. Momentan, posesorii de Moto X au Andorid 4.4 KitKat, o varianta foarte aproape de cea stock.

Motorola va actualiza în cele din urmă toate modelele scoase de la Moto X încoace, adică Moto G și Moto E. Deși este un telefon din 2013, Motorola Moto X a ajuns de curând oficial și în România și e unul dintre cele mai bune telefoane cu Android de pe piață. Deși nu are caracteristici de top, telefonul Motorola reușește să exceleze la optimizare și Android funcționează excelent pe toate modelele companiei.

Ce credem despre Motorola Moto X?

La finalul lunii aprilie, echipa comună playtech.ro și Adevărul a testat Motorola Moto X, care a ajuns pe piață prin ClickShop. Ce am avut de spus atunci?

Şi mi-a plăcut. A fost o săptămână în care m-am ataşat de acest gadget şi mi se întâmplă rar acest lucru. Din păcate, îi lipsesc două-trei lucruri esenţiale, iar la 1.750 de lei lipsurile nu se iartă.

Android L preview în video-ul de mai jos


Din păcate e un telefon scump. Chiar şi pe piaţa second-hand costă 1.500 de lei pentru că nu a venit oficial în România, astfel că retailerii nu pot să aibă oferte foarte spectaculoase pentru el. L-aş cumpăra şi mâine dacă ar fi 1.200 de lei. Pentru că în zona aceasta îl poziţionez ca preţ pe o piaţă aşa competitivă. E telefonul secundar perfect. E telefonul unui tânăr. E telefonul unui om de afaceri. E discret, e mic. Motorola a dat lovitura. Nu. Nu a dat-o. Din păcate, acesta este penultimul telefon sub conducerea Google. Vedem ce urmează pentru Motorola în epoca Lenovo. Dar păcat, aşa cum e păcat şi de Nokia, că acest telefon s-a dus.

Urmăriți un video de prezentare al produsului mai jos. 

Review-ul pe care l-am făcut noi poate fi accesat aici.  

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele