Facebook se gândește să introducă cea mai dorită funcție

Facebook se gândește să introducă cea mai dorită funcție

Cea mai populară reațea socială din lume, adică Facebook, ar putea deveni și mai mai iubită de utilizatorii ei. Mark Zuckerberg se gândește să introducă butonul de dislike. 

Zuckerberg_thumb.jpg

Butonul de dislike este o funcționalitate pe care mulți utilizatori și-o doresc. Fie pentru a-și exprima nemulțumirea față de o fotografie sau status, fie pentru a le arăta persoanelor care publică mesaje triste că nu sunt de acord cu situația respectivă.

La urma urmei, dacă dai like unei persoane care spune că trece printr-o perioadă foarte grea din viață, pentru a-i arăta susținerea ta, s-ar putea interpreta exact opusul.

Până acum, cei de la Facebook nu au dat niciun semn în această privință, dar CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, a declarat, pentru prima dată, că se gândește serios la implementarea unei astfel de funcționalități.

Un buton de dislike (trad. – nu îmi place) ar putea fi de ajutor persoanelor care vor să manifeste tristețe față de situația unei alte persoane, a explicat și Mark Zuckerberg, completând, însă, că nu ar vrea ca o astfel de funcționalitate să fie abuzată de către cei care vor să îi facă de rușine pe alți utilizatori.

Cei de la Facebook fac tot posibilul pentru a-i ține pe utilizatori cât mai mult pe rețeaua socială, iar like-urile pe care lumea le împarte cu atâta ușurință sunt folosite pentru a targeta și mai ușor anunțurile publicitare. Astfel, un buton de dislike i-ar ajuta și mai mult în acest sens, mai ales având în vedere că principala sursă de venit a Facebook este publicitatea.

Vestea proastă este că butonul de dislike nu va deveni o realitate prea curând, Zuckerberg spunând că ”nu avem nimic pregătit pe termen scurt”. Voi cum ați folosi butonul de dislike?

 

Citește și: