Mark Zuckerberg și-a redus salariul la cifra simbolică de 1 dolar

Mark Zuckerberg și-a redus salariul la cifra simbolică de 1 dolar

Salariul lui Mark Zuckerberg, CEO-ul și fondatorul Facebook, a fost propus, simbolic, la doar 1 dolar, începând de anul trecut, din 2013.

Mark-Zuckerberg

Dintr-o serie de rapoarte de câștiguri, eliberate în cursul zilei de ieri, Mark Zuckerberg este și el pe lista personalităților din industria IT cu un salariu simbolic de 1 dolar. În Sillicon Valley, această cifră denotă desigur faptul că ai ajuns destul de departe. Alți fondatori de companii care au câștigat 1 dolar ca salariu sunt și Steve Jobs, Sergey Brin și Larry Page de la Google. Desigur, ca și aceștia, Zuckerberg deține o parte importantă din compania sa sub formă de acțiuni și alte bunuri, făcând acest salariu irelevant. În 2012, salariul lui Mark Zuckerberg a atins totuși suma de 503.205 dolari. În 2013, sumele alocate lui Zuckerberg, venituri din companie au fost de 653.165 dolari față de 1,99 milioane în 2012, pentru că anul trecut restul de bani s-a dus pe finanțarea avioanelor private și pentru programul personal de securitate.

Mark Zuckerberg salariu

Averea lui Mark Zuckerberg este estimată în prezent la 27 de miliarde de dolari, deține 61,6% din puterea de votare din companie, astfel având dreptul să facă achiziții de 19 miliarde de dolari, cum a fost cea a lui WhatsApp, sau cea de 2 miliarde de dolari cum este afacerea cu Oculus VR. Între timp, COO-ul companiei Facebook, Sheryl Sandberg, a realizat venituri de 16,2 milioane de dolari în 2013, în comparație cu 26,2 milioane de dolari în 2012. CFO-ul Facebook, David Ebersman, a realizat venituri de 10,5 milioane de dolari, iar vicepreședintele, David Fischer, 8 milioane de dolari.

Citește și:
Etichete: