După iPod Classic, ar putea fi în curând rândul lui iPhone 5C să fie scos din producție

După iPod Classic, ar putea fi în curând rândul lui iPhone 5C să fie scos din producție

Cel mai nou zvon legat de Apple menționează ca producția de iPhone 5C ar putea înceta undeva pe la mijlocul anului viitor.

Apple iPhone 5C

Noile generații de produse Apple și-au făcut apariția pe piață, iar odată cu acestea, cererea pentru produsele depășite scade treptat. Un astfel de produs mai vechi era iPod Classic. Acesta nu era la fel de subțire ca iPod Touch sau iPod Nano, însă avea o capacitate de stocare de 160GB și beneficia de un număr mare de fani. Motivul oficial pentru care Apple a încetat să mai fabrice iPod Classic a fost faptul că nu au mai putut externaliza producția de componente, însă, având în vedere resursele financiare disponibile companiei din Cupertino, cauza reală a fost probabil profitabilitatea scăzută asociată cu dispozitivul.

apple keynote iphone 5c iphone 5s lansare

Conform celor de la MacRumors, se pare acum că este rândul unui nou iPhone să fie scos din producție. Este vorba despre modelul ieftin cu spate din plastic iPhone 5C. Zvonul acesta apare în condițiile în care, cu mai puțin de o săptămână în urmă, un analist financiar prezicea exact același lucru. La fel ca în cazul iPod Classic, unul dintre motivele importante pare să fie asociat cu partenerii în producție. Foxconn și Wistron urmează să scoată treptat din ce în ce mai puține unități, până la mijlocul anului viitor când fabricarea lor va fi finalizată.

iPhone 5C nu a fost un succes enorm pentru Apple, dacă îl comparăm cu celelalte modele. Telefonul avea dotări mai slabe și spate din plastic, dar se bucura de un preț mai mic decât al altor modele. Chiar și așa, iPhone 5C nu s-a vândut foarte bine, fiind depășit clar la acest capitol de iPhone 5S. Apple nu a confirmat încă zvonurile, iar pe viitor va fi interesant de observat ce răspuns vor da aceștia.

Sfatul Playtech: Dacă vrei iPhone 6, acesta e disponibil în această ofertă începând de la 3.300 de lei în versiunea cu ecran de 4,7 inci. Mai există și iPhone 5s la un preț mai mic. În acest magazin ai și mai vechiul și mai rezistentul iPhone 5c lansat de Apple în 2013, iar acum e la un preț de 2.000 de lei. Dacă, totuși, nu te interesează iPhone, OnePlus One e un smartphone cu dotări foarte bune și un preț încă suficient de mic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: